Speltips, Napoli – Juventus 26/9: Polletterna kastas in på målspel

Spelbloggare Publicerat: 26 September 2015

Båda topptippade, båda stora besvikelser. Det handlar om att hitta tillbaka när Napoli får besök av mästarna Juventus på Stadio San Paolo.

Nummer 12 mot nummer 13.

Det är alltså var Napoli respektive Juventus är placerade i tabellen. Fem matcher in och vi kan redan tala om kriser; avståndet upp till förstaplatsen och Europabiljetterna växer för varje vecka. Det är helt enkelt på tiden att börja vinna matcher.

En vinst, tre kryss och en torsk. Det är Napolis bleka facit. Kändes som att den illavarslande trenden skulle brytas efter den makalösa 5-0-vinsten hemma mot Lazio, men efter 0-0 borta mot Carpi senast får vi åter måla upp krisstämpeln.

Gästande Juventus problem tycks vara ännu större; en vinst, två kryss och två förluster. De hade också en typisk ”här vänder det”-match, när man vann med 2-1 borta mot Manchester City i Champions League och därefter kammade man även fullt mot Genoa – därefter tapp när usla Frosinone kom på besök. 1-1 innebär deras första pinne i årets Serie A.

Glädjebesked att Napoli har hela truppen intakt. Juventus däremot; de har Sami Khedira, Kwadwo Asamoah, Claudio Marchisio, Stephan Lichsteiner, Martin Caceres och inte minst Mario Manzukic out.

12/16 senaste har spelet suttit

Att Mario Mandzukic saknar tar förstås hårt på Juventus offensiv, men här vill jag ändå mena att en målrik batalj kan lura runt hörnet. Förstår inte alls hur oddssättarna resonerar när de ställer ut 2,12-1,75x på 2,5-mållinans över-/underspel.

Juventus har varit extremt försvarsstarka de senaste åren – dock släppt till en hel del på sistone – men just Napoli är en av de motståndarna som ofta lyckas dyrka upp dem. Mycket upprepanden, men så är det – på hemmaplan spelar Napoli alltid, oavsett motstånd, framåtlutat; matcherna blir nästan alltid målrika.

Makalösa 4,0 mål snittar deras hemmamatcher (detta och förra spelåret inräknat) medan Juventus bortasnitt är på 2,1. De tre senaste inbördesmötena har alla bjudit på minst fyra mål och 12 av de 16 senaste likaså. Statistik som vi kan luta oss mot.

Räknar med att båda parterna har siktet på trean – de har helt enkelt inte råd med någonting annat – och kan det här bli en öppen och underhållande match. Över 2,5 mål måste hur som helst synas till 2,12 x polletterna hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,12 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, lördag 26/9
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  bet365tv logo Regler och villkor gäller. unibettv logo

 

Statistik:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.