Speltips, New York Islanders – Arizona Coyotes 17/11: Målsnittet säger sitt

Simon Pålsson Publicerat: 16 November 2015

Att både New York Islanders och Arizona Coyotes är offensivt lagda lag råder det ingen tvekan om. Kan det innebära någonting annat än att det här blir en målrik historia?

Sex av de sju senaste mötena mellan New York Islanders och Arizona Coyotes har slutat i rena rama målfesterna och minst sex gjorda mål totalt. Bortsett från en 0-1-seger till New York Islanders för ungefär ett år sedan har det alltid varit underhållande bataljer mellan de här båda lagen.

Nu möts de visserligen inte särskilt ofta, men känslan är att det här kan bli en minst sagt öppen historia. Båda lagen har i sitt dna att gå framåt och gå för segern, något som i dåliga stunder ser ut att kunna kosta en del onödiga insläppta mål istället.

Hemmalaget kommer till matchen med en ganska tung period. Endast tre vinster på de nio senaste matcherna, samtidigt som de bommat att vinna matcher som de ska vinna. Förra året slutade med succé och slutspelsplats. Det började fint den här säsongen också, men på sistone har laget tappat och behöver nu hitta tillbaka till vinnarspåret. Totalt nio vinster (varav en efter förlängning) på 18 spelade matcher är ett okej facit, men för att det ska bli riktigt bra krävs att laget hittar tillbaka till sin högstanivå.

Gästerna spelar alltid öppet

Arizona Coyotes då? Jo, laget fortsätter att bjuda in till öppen ishockey. Det är precis enligt den melodin som laget vill spela och när de träffar rätt i sin prestation blir de sylvassa. Nu väntar en tuff bortamatch i New York och känslan är att målpotentialen i matchen är enorm.

Visst, den inbördes statistik som finns talar kanske sitt tydliga språk, men det krävs fler tecken för att vi ska bli övertygade om att det här ska bli en målrik historia. Arizona Coyotes har vunnit en hel del matcher på sistone och har då gjort det med ett par mål. 60 mål i lagets tio senaste matcher vittnar hur som helst om att det blir mål när de spelar hockey. Ett snitt på sex mål per match är högt.

Inför matchen får hemmalaget klara sig utan Thomas Hickey, samtidigt som Eric Boulton är småskadad. Gästerna däremot har inte Joe Vitale, Nicklas Grossmann eller Chris Pronger tillgängliga. Steve Downie är också osäker till spel.

Vår känsla är hur som helst att det här blir ännu en målfest mellan de här båda lagen. Det är inte bara statistiken som vi valt att grunda vårt beslut med. Faktum är att de här båda lagen trycker fram i banan och öppnar på så sätt upp för det andra laget. Därför tror vi på en öppen, och gärna målrik, matchbild. Vårt speltips blir över 5,5 mål i matchen till 2,05 gånger pengarna hos Bet365. Det känns som bra betalt.

Speltips:

Speltips:  Över 5,5 mål i matchen
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, tisdag 17/11
TV:   viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
New York Islanders  1,91 betrally logo
Oavgjort  4,20 ladbrokes logo
Arizona Coyotes  3,70 betsson logo
Över 5,5 mål  2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 5,5 mål  1,83 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: