Luleå - Skellefteå 25 september 2015 speltips och alla odds

Speltips, Nitra – Skellefteå 21/8: Målspel från Slovakien

Fyra matcher under fredagen från CHL men bara en med ett svenskt lag och det är Skellefteå AIK som gästar HK Nitra från Slovakien. Speltips och allt inför matchen hittar ni här.

Staden Nitra ligger i den västra delen av Slovakien, drygt 10 mil från Bratislava och 17 mil öster om Wien. Staden har runt 83 000 innevånare och lagets ishockeylag har spelat i högsta serien sedan 2003-04. Förra säsongen slutade de på en andraplats och blev utslagna i semifinalen.

Nitra gör sin första säsong i Champions Hockey League. Förra säsongen var HC Kosice det enda laget från Slovakien som deltog i tävlingen. De missade slutspel efter att de spelat in sju poäng på sex matcher, deras bästa prestation var när de knep med sig poäng från bortamötet mot Oulu Kärpät som sedan gick hela vägen till semifinal i CHL och vann ligan hemma i Finland.

Spel som passar i Europa

Skellefteå förlorade finalen mot Växjö förra säsongen och är givetvis ute efter revansch. Inför säsongen har de plockat in Jimmie Ericsson, Mattias Ritola, Alexander Urboom och Terry Broadhurst. Visst har de tappat några spelare men de känns som ett bättre lag den här säsongen och kommer vara en av de absolut största favoriterna att vinna SM-guldet mot vårkanten.

Skellefteå som alltid spelar med ett otroligt högt tempo gjorde sin debut i Europaspel förra säsongen och deras höga fart passar väldigt bra ute i Europa. Under gruppspelet förra säsongen vann Skellefteå de fem första matcherna innan de förlorade den sista gruppspelsmatchen men då var de redan klara för avancemang. Under slutspelet slog de ut JYP och Linköping innan de sedan blev utslagna av de blivande mästarna Luleå Hockey i semifinalen.

Under deras fem första gruppspelsmatcher hade de en imponerande målskillnad på 17-3 så visst passar Skellefteås spelsätt ute i Europa. Men årets försäsong har inte varit någon vidare höjdare för Skellefteå. Förlust mot rivalerna Björklöven, 6-0-torsk mot Linköping och nu senast en ny 2-1-förlust på Hovet mot Djurgården. Men samtidigt är resultaten under försäsongen knappast det som räknas.

Målfarligaste laget i Slovakien

Det bästa spelet här anser jag Nitra över 1,5 mål är. De spelar trots allt på hemmaplan och är ett lag som lever på sen offensiv. Förra säsongen släppte de in 36 mål mer än Kosice som vann grundserien men gjorde samtidigt 35 mål mer. De gjorde i snitt hela 3,58 mål per match och ska vi peka ut en brist hos Skellefteå är det just defensiven.

Visst, Skellefteå kommer säkert vinna matchen men har svårt att hitta värde i den raka tvåan till 1,35 eller handikapp som 1,5 mål till 1,65. Speciellt inte med tanke på hur Skellefteås spel sett ut under försäsongen och elva baklängesmål på tre träningsmatcher vittnar ytterligare om att det är i defensiven problem sitter. Skellefteå släppte in i snitt 2,48 mål per bortamatch förra säsongen i SHL och vi tror att Nitra kan dra nytta av att det är tidigt på säsongen och vi tror de löser minst två mål här.

Ladbrokes erbjuder 1,73 för Nitra över 1,5 mål inklusive övertid vilket kan jämföras med 1,62 för samma spel hos Betway.

Speltips:

Speltips: Nitra över 1,5 mål inklusive övertid
Odds: 1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 18:30, fredag 21/8
TV:   (TV-tablå)
Stream: 

 

[interaction id=”55d5ce518768712c75dcda47″]

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Nitra 7,0
Oavgjort 5,75
Skellefteå 1,35
Över 5,5 mål 2,02
Under 5,5 mål 1,85

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 14%
X: 17%
2: 74%
Över 2,5 mål: 50%
Under 2,5 mål: 54%