ellos ifk n 19/10

Speltips, Norrköping – Hammarby 20/5: Stinker målrikt på Nya Parken

Hammarby tar picket och packet till Nya Parken, där hemmastarka IFK Norrköping väntar. Det är två offensivt starka parter som står mot varandra – talar för en målrik batalj?

En publikfest väntar. Hammarby har nästan alltid ett starkt bortastöd och IFK:s succé den senaste tiden skapar såklart intresse. I skrivandets stund (5/20 00:00) är 12 500 biljetter sålda, så vi kan, precis som på planen, se en fantastisk läktarkamp framför oss.

Nåja, fokus på fotbollen. Norrköping inledde seriespelet på ett halvdant sätt, men lyft för varje match. Bortamatchen mot AIK senast, vilken slutade 2-2 efter en imponerande prestation, följde upp tre vinster – mot Gefle, Häcken respektive Åtvidaberg. Den fina skörden har fört dem till en sjätteplats och siktet är utan tvekan – uppåt.

Hammarbys kurva pekar är omvänd IFK:s. Man öppnade starkt med vinster mot Häcken, Djurgården och Åtvidaberg, ett kryss och en förlust på de fem första matcherna – men står just nu med tre raka utan seger, varav två av dem var mot lag på den undre tabellhalvan. Förra veckan åkte man på en lika tung som oväntad 1-2-torsk mot Sundsvall på Tele2 Arena.

“Suttit i fem av Bajens matcher”

Gästerna kommer till spel utan Kennedy Bakircioglu, Pablo Piñones-Arce och Viktor Nordin medan värden saknar Gentrit Citaku, Nicklas Bärkroth och Christopher Menses.

Råder ingen tvekan om att Hammarbys förlorar sitt största offensiva hot i Kennedy och man har verkligen varit som natt och dag med eller utan honom. Förutom att man förlorar Allsvenskans kanske bäst avsluts- och passningsfot, försvinner också nödvändig rutin i hans frånvaro.

Men ja, de offensiva hoten är fortfarande många. Man är offensivt balanserade; matcherna snittar 2,9~ mål per match och oftast är de fördelade åt båda håll. Norrköpings matchers snitt är uppe på hela 3,4~ baljor; framåt är man urstarka medan det finns stora defensiva brister.

Nya Parkens snabba plastmatta passar båda lagens passningsorienterade anfallsspel utmärkt. Räknar med hög fart, chanser åt båda håll och således – mål.

Kombinationsspelet över 2,5 mål och & BLGM spelas därför till dubbelt hos Bet365.

Spelet har suttit i fem av Bajens åtta allsvenska matcher och i fyra av IFK:s. Statistiken är med andra ord på vår sida denna afton.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål & BLGM
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 19:00, 20/5
TV / Stream:  [csports] (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

[dil_mini dil = 74965]

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Norrköping 2,00
Oavgjort 3,65
Hammarby 3,90
Över 2,5 mål 1,74
Under 2,5 mål 2,23

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 50%
X: 27%
2: 26%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 45%