15 augusti 2018 Karlstad Gefle Speltips

Speltips, Österrike – Moldavien 5/9: Ren och skär klasskillnad

Trots att oddsen i Österrikes favör mot Moldavien sjunkit en del finns det fortfarande värde att hitta i värden på Ernst Happel Stadion. Löser en bekväm trea?

Strax efter Sveriges toppbatalj mot Ryssland möter Österrike Moldavien på hemmaplan – och skulle värden lösa en trea är EM-biljetten i praktiken redan plockad. Att dessa tre skulle vara de som fajtades om de bästa platserna förvånar sannolikt inte många – att Österrike skulle vara så pass dominanta däremot; det trodde i alla fall inte jag.

Österrikes hittills enda poängtapp kom mot Sverige; resterande fem matcher har vunnits och för tillfället känns förstaplatsen i grupp G ohotad. Faktum är att båda matcherna mot Ryssland, hemma och borta, vunnits med 1-0 och inte bara resultaten, utan även prestationerna lovar extremt mycket. Österrike blir en kraft att räkna med i EM.

Moldavien, ja. Ett anonymt och rentav uselt fotbollsland. Trots att blåbärsnationen Liechtenstein finns i samma grupp, hittas man på jumboplatsen med två oavgjorda och fyra torskar. Talar om vilken nivå laget håller – man är, utan tvekan, bland de sämsta i hela Europa.

Gästerna med enorma avbräck

Här ska det skilja flera, flera nivåer. Moldavien löste förvisso oavgjort borta mot Ryssland i oktober förra året, men det är – det. En kalasprestation, men ska också nämnas att det ryska landslaget spelade under all möjlig kritik. Ja, lite som det sett ut överhuvudtaget de senaste åren och i synnerhet här i kvalet.

Värdens favoritskap är givetvis stort, men undertecknad anser faktiskt att det borde vara ännu större. Detta trots att oddsen redan sjunkit på spelen i Österrikes favör. Exempelvis betalar -1,5 mål (asian handicap) på Österrike 1,65 och 1/1 (HT/FT) 1,68 – hade köpt båda om båda sidorna var helt skadebefriade.

Och ännu trevligare känns det när Moldavien saknar två av sina absolut största stjärnor. Kaptenen tillika mittbacken Alexandru Epureanu samt Veronamittfältaren Artur Inoita är båda out och det sänker kvalitén i Moldavien märkbart.

Räknar med att Österrike greppar taktpinnen omgående och dödar det här innan halvtid. 1/1 (HT/FT) synas till 1,68 x polletterna utan att blinka. Även handikappspelet är utmärkt, men här har jag bättre känsla för det förstnämnda spelet.

Speltips:

Speltips: 1/1 (halvtid/fulltid)
Odds: 1,68 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, lördag 5/9
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Österrike 1,20
Oavgjort 7,75
Moldavien 20,00
Över 2,5 mål 1,74
Under 2,5 mål 2,25

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 83%
X: 13%
2: 5%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 44%