Speltips/rek och odds

Speltips, Östersund – Syrianska 5/5: Stark favorit på Jämtkraft Arena

Speltips/rek och oddsÖstersund står med en stor favoritstämpel i tisdagens batalj mot Syrianska i den sjätte omgången av Superettan. Förvaltar man den?

Syrianska imponerar inte alls just nu. De hittas precis över negativ kvalplats med fem poäng på lika många matcher; kommer från en halvdan prestation i Södertäljederbyt mot Assyriska, vilket slutade mållöst. Förvisso ett okej resultat på förhand, men det borde krävas mer nere på planen. Förra året var man starka framåt, sämre bakåt – nu saknar man udd helt och hållet.

Fyra av fem matcher har lämnats mållösa och de enda målen kom i 2-0-vinsten hemma mot Ljungskile. Hemma- och bortaspelet skiljer enormt och under fjolåret förlorades hela 10 av 15 matcher på resande fot och målskillnaden var -19 – sämst i hela serien. Början på spelåret indikerar på att det lär fortsätta likadant.

Det råder vissa trupproblem. Louay Chanko och Dejan Garaca är skadade och Nahir Oyal avstängd. De två förstnämnda är sådana som vanligtvis skulle ta plats i startelvan, medan Oyal nosar på den. Så, tuffa besked.

Klasskillnad

Östersund inledde året på bästa möjliga sätt med två raka vinster och hållna nollor. Nu har man tre kryss i följd, men det är med rejäl otur som man inte vunnit dessa. Ledningen har hållits i samtliga och i exempelvis matchen mot GAIS kom kvitteringsbaljan på en hörna i slutsekunderna.

Man har ändå visat att det kommer bli toppstrid. Femteplatsen innehas och när säsongen ska summeras, tror jag att laget kommer hamna i topp tre. Kvalitén finns och det handlar bara om att hålla fokuset matcherna ut.

De två matcher som spelats på Jämtkraft Arena har ena slutat i en 3-0-vinst mot nuvarande tabelljumbon Ängelholm och oavgjort mot Värnamo i en match som man kanske borde ha vunnit sett till antalet målchanser.

James Sinclair, skadad, stannar hemma, men det finns fullgoda ersättare och dessutom får man tillbaka Jamie Hopcutt. Om han är redo att starta, eller får inleda på bänken återstår dock att se.

Förra årets identiska möte vann ÖFK med 2-1 – nu ska skillnaden vara ännu större. Östersund ska vara uppe i toppen och slåss, Syrianska får det svårt att ens hamna på den övre tabellhalvan. Nu har de hemmaplan mot ett bortasvagt Syrianska, ja, det ska vara klasskillnad och Östersund -1,0 mål (pengarna tillbaka vid uddamålsvinst) spelas till 2,10x hos Bet365. Spelbart runt fem punkter ner.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Östersund 1,60 1 000 kr
Oavgjort 3,85 1 000 kr
Syrianska 6,25 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,89 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,00 Regler och villkor gäller. 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Östersund -1,0 mål asian
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 19:00, 5/5
TV:  [csports] (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

[dil_mini dil = 72389]

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson