psg lyon 1/8

Speltips, Paris Saint-Germain – Lyon 1/8: Tillbaka på hörnstigen

Årets första titel i Frankrike ska delas ut, det handlar om Supercupen – Paris Saint-Germain möter Lyon i Montreal. Från vår sida innebär det hörnfokus.

Förra årets etta mot tvåa. Titeln som finns i potten är kanske inte den allra mest eftertraktade, men alltjämt en titel och handlar till del om att få en knuff in i seriespelet som lurar runt hörnet; en bra start med andra ord. De två senaste årens titlar har plockats av just Paris Saint-Germain medan Lyon plockade den dessförinnan. 2006 möttes de här sidorna och då var det Lyon som vann efter ett rejält straffdrama.

Skulle inte alls bli förvånad om första- och andraplatsen kommer innehas av PSG respektive Lyon även i år. Känns inte som att något lag ska kunna utmana PSG i toppen, framförallt om de, vilket det verkar som, får behålla av supersvensken Zlatan Ibrahimovic. Lyon ser fortfarande starka ut på pappret och ja, jag värderar de som näst bäst i Frankrike.

Har sett annorlunda ut för lagen under försäsongen. PSG har vunnit fyra matcher och spelat en oavgjord, och då har man exempelvis mött Chelsea och Manchester United. Funnits fina tendenser i spelet. Lyon har inte kommit ut lika rätt; förlorat fyra av fem matcher och blivit nollade i alla dessa.

10/10 under linan

Den statistiken talar ju för Paris Saint-Germain. Förstås. Men när ettan cirkulerar under 1,70x på neutral plan, då känns den inte speciellt relevant. Skiljer ändå inte så extremt mycket, och Lyons skrällmöjligheter ska inte bortses från.

Istället – hörnfokus. Ni som följde oss under det förra spelåret minns säkert ihåg hur vi gånger efter annan lurade upp spelbolagen på läktaren på hörnmarknaden i Paris Saint-Germains matcher. Och det var samma sak nästan varje gång – underspelande på hörnmarknaden.

PSG vill alltid och är oftast spelförande; bygger spelet runt ett stort bollinnehav. Dock sker attackerna främst centralt, om inte slås inläggen helst tidigt och hörnor är uppenbarligen ingenting man söker.

Inte lika stor koll på Lyon i detta område, men i deras fem vänskapsmatcher har hörnstatistiken varit: 9-5-8-4-7. PSG:s – 5-6-8-3-9.

Här är Bwins hörnlina på 9,5 – alltså tio av tio under. Det snackas inte bort. 1,75x kanske inte ses som jättesexiga siffror, men är de av värde så det räcker och blir över.

Sveriges bästa bonusguide!

Vi guidar er till spelbolagens bästa oddsbonusar just nu. Mängder av helt unika bonusar.
Hämta din oddsbonus här.

Speltips:

Speltips: Under 9,5 hörnor
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, lördag 1/8
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Rösta: Vem tror ni på?

[dil_mini dil = 81038]

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Paris Saint-Germain 1,62
Oavgjort 3,80
Lyon 6,00
Över 2,5 mål 2,17
Under 2,5 mål 1,73 Regler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 62%
X: 26%
2: 17%
Över 2,5 mål: 46%
Under 2,5 mål: 58%