Pittsburgh Penguins

Speltips, Pittsburgh Penguins – Montreal Canadiens 14/10: Positiv trend

Montreal Canadiens ångar på och åker nu vidare på sin bortaturné. Näst på tur är Pittsburgh Penguins, som äntligen får spela inför sin hemmapublik.

Två lag med komplett skilda inledningar på den här säsongen drabbar samman i Pittsburgh natten till onsdag. Hemmalaget Pittsburgh Penguins, ett av lagen som ständigt återkommer i titelspekulationerna inför säsongen, kommer till matchen med ett par dystra matcher i bagaget.

Försäsongen var rakt igenom dålig, även fall det nödvändigtvis inte behöver betyda särskilt. Mer oroväckande är att laget lyckats förlora mot både Dallas Stars (3-0) och Arizona Coyotes (2-1) så här långt. Två matcher och två förluster, samtidigt som spelet sett knackigt ut.

Montreal Canadiens har däremot öppnat säsongen strålande. Laget är fortfarande ute på bortaturné och spelar sin fjärde raka match på bortais i Pittsburgh. Tre segrar på tre matcher är en väldigt bra inledning på säsongen, men vad som glädjer fans, spelare och tränarstab än mer är sättet laget vunnit på.

Stabilitet är nyckeln

Det är stabiliteten i laget, och då kanske främst defensiven, som varit den solklara nyckeln för Montreal Canadiens. Det gedigna lagbygget skördade framgångar redan förra och förrförra säsongen. Känslan är att man nu utnyttjar den lagda grunden ytterligare.

Toronto Maple Leafs, Boston Bruins och Ottawa Senators har alla besegrats med två mål och Montreal Canadiens har visat sig väldigt tunga. Just tyngden tror vi att ett skakigt och formsvagt Pittsburgh Penguins får stora problem med.

Trots den vitt skilda formen, där gästerna är inne i ett stim och hemmalaget förtvivlat letar efter sitt spel, håller spelbolagen hemmalaget som ganska klar favorit. Det tycker vi är lite väl generöst. Det här är två lag som brukar slå varandra fram och tillbaka, men den här gången bör Montreal Canadiens ha en fördel av den fina säsongsinledningen man har bakom sig.

Därför spelar vi Montreal Canadiens vinna (inklusive övertid) till fina 2,30 gånger pengarna hos Bwin. Den raka tvåan till närmare 3,00 gånger pengarna kunde varit intressant, men det här kan möjligen bli en tät historia när Pittsburgh Penguins premiärspelar inför sin hemmapublik.

Speltips:

Speltips:  Montreal Canadiens vinner (inklusive övertid)
Odds:  2,30 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, onsdag 14/10
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Pittsburgh Penguins  2,30
Oavgjort  4,05
Montreal Canadiens  2,95
Över 5,5 mål  2,30
Under 5,5 mål  1,67

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 43%
X: 25%
2: 34%
Över 5,5 mål: 43%
Under 5,5 mål: 60%