Speltips, Pospisil – Murray 8/7: Här tar det stopp för kanadensaren

Simon Pålsson Publicerat: 7 July 2015

Hela vägen till kvartsfinal, det är inget dåligt facit för Vasek Pospisil. Men när hemmafavoriten Andy Murray nu står på andra sidan är resan farligt nära att ta slut.

För er som ännu inte har haft ynnesten att se någon match med Andy Murray än har ni egentligen missat två saker. För det första har skotten spelat fantastisk tennis och tagit sig till kvartsfinal efter ett par jobbiga matcher. För det andra har ni missat publikens uppenbara kärlek till Andy Murray, som i ärlighetens namn bara fortsätter att växa för varje år.

Det råder ingen tvekan om vem som är publikens stora favorit. Det kulminerade självklart i 2013 års turnering när Andy Murray till slut gick hela vägen fram till turneringsseger som den första britten på 76 år. Efter det har kärleken till den energiska spelaren bara fortsatt att växa och även fall Roger Federer också är älskad av publiken råder det ingen tvekan om vem som är den största favoriten.

Publiken kanske inte är en lika stor faktor som inom andra sporter, men att spela hemma i Wimbledon kommer alltid vara en stor fördel för brittiska tennisspelare.

Nu får skrällen Vasek Pospisil det tufft

Andy Murray står nu inför Vasek Pospisil i kvartsfinalen, vilket förmodligen är en av de lättare matcherna han haft hittills under turneringen. Både Andreas Seppi och framförallt Ivo Karlovic är i mina ögon bättre än Vasek Pospisil, som visserligen har framtiden för sig.

Att kanadensaren, som är född 1990 och rankad 56 i världen, tagit sig så här långt beror delvis på att han spelat fin tennis och lyckats vinna en del tuffa och långa matcher. Det beror dock lika mycket på den fördelaktiga lottning han fått, där egentligen Viktor Troicki varit det enda reella hotet och han slarvade bort en 2-0-ledning till förlust 3-2.

När nu Andy Murray väntar så här nära en semifinal tror vi att Vasek Pospisil ska vara glad för varje game han tar. Det är klasskillnad på de här spelarna i allmänhet och på Wimbledons gräs i synnerhet. Det bör också vara en spelare som passar Andy Murray väl, inte minst med tanke på hans fantastiska returspel och outtröttliga stil. Det enda som kan hota en utklassningsseger är att psyket strular för Murray, vilket är ett erkänt och återkommande problem för skotten.

Så här nära semifinal och final tror vi inte att den risken är så stor. Det här är en gyllene chans för Andy Murray att ta sig till semifinal utan att behöva slita ut sig, samtidigt som han via en övertygande seger kan stärka självförtroendet. Det ska man inte underskatta vikten av.

Vasek Pospisil lär också komma mör till matchen och mot Andy Murray får man som bekant springa som en galning. Under måndagen spelade kanadensaren inte mindre än 10 set då både hans dubbel- och hans singelmatch gick till fem set. En vilodag bör räcka för att ladda batterierna hyfsat, men den tuffa dagen har säkerligen satt spår både mentalt och psykiskt.

Vi tror på en enkel seger för Andy Murray och riktar in oss på underspelet. Hos Ladbrokes kan vi spela under 30,5 game till 1,83. Det är ett spel som bör sitta, inte minst med tanke på att det räcker med 6-4 i tre raka set. För den som vill kan man hoppa ner ett snäpp till under 29,5 som ger 2,16 hos SuperLenny. Vårt speltips blir dock under 30,5 game och det är där vi känner oss som mest trygga.

Missa inte finalveckan av Wimbledon. Registrera dig hos ComeOn! Nu när Wimbledons finalvecka har dragit igång är det lämpligt att registrera sig hos ett spelbolag som satsar hårt på tennis. Klicka här och få en bonus på hela 3 000 kr hos tennisstarka ComeOn!

Speltips:

Speltips:  Under 30,5 game i matchen
Odds:  1,83 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  14:00, onsdag 8/7
TV / Stream:    cmoretennis logo cmorelive logo cmoresport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Vasek Pospisil  15,25 comeon logo
0-3  1,44 mybet logo
Andy Murray  1,05 williamhill logo
Över 30,5 game  1,98 unibet logo
Under 30,5 game  1,83 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: