Speltips, PSG – Metz 28/4: Vaknat till liv – pressar PSG in i det sista?

Spelbloggare Publicerat: 28 April 2015

psg metz 28/4Paris Saint-Germain kan studsa ifrån i Ligue 1-toppen vid händelse av en fullpottare hemma mot nästjumbon Metz, vilket man väntas plocka – men är inte favoritskapet lite väl stort här?

1,17-8,50-21,00 står oddsen i och det är, förutom vid ytterst speciella tillfällen, alltid skeva odds i Ligue 1 som brukar kunna bjuda på en hel del skrällar. Inte sällan är det just PSG som överskattas av såväl oddssättare som marknaden. Så är det även nu.

PSG är i strålande form och bortsett från det tuffa kvartsfinalsdubbelmötet mot Barcelona i CL, där båda matcherna förlorades, har de sex senaste bataljerna i den i hemska serien samt cuperna alla vunnits. I lördags förnedrades tabellåttan Lille med tennissiffrorna 6-1 på Parc des Princes – detta trots att den anfallsstjärnan Zlatan Ibrahimovic saknades med sin avstängning, som även sträcker sig över denna match. Med honom på frånvarolistan finner vi även förstekeepern Salvatore Sirigu och Serge Aurier.

Det har blivit en del storvinster för PSG på sistone; av de här sex nämnda matcherna har tre vunnits med minst tre baljor. Tidigare har det inte blivit mycket av den vanan och jag vill tro att det till stor del handlar om tillfälligheter. Sådana perioder kommer.

Oavgjort mot Bordeaux senast

För Metz har säsongen varit en lång, brant uppförsbacke; man är nästjumbo och upp till säker mark skiljer hela åtta pinnar, dock med en match mindre spelad än de närmsta bottenkonkurrenterna. Fem matcher återstår och det kommer krävas en makalös prestation för att ens ha en chans att få huvudet över vattenytan.

Efter 17 matcher utan vinst mellan perioden november förra året och mitten av mars, har laget helt plötsligt fått kraft och vaknat till liv på allvar. De fyra senaste matcherna har inneburit två segrar och två oavgjorda – senast plockades en pinne från starka Bordeaux på bortaplan. Men kom vändningen försent?

Det råder vissa skadebekymmer, men gjort så under en längre period och ändå har nivån kunnat hållas uppe.

Som Metz uppträtt på sistone, framförallt i matchen mot Bordeaux, har jag svårt att se dem falla pladask här. Tror att de kan hålla siffrorna jämnt en bra bit in i matchen, även om det med all sannolikhet slutar med en PSG-vinst till slut. Spelar därför Metz +2,5 mål AH till hos Titanbet. Saknar ni konto hos dem får du 1 000 kronor bonus här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
PSG 1,17 mybet logo 1 000 kr
Oavgjort 8,50 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Metz 21,00 250 kr
Under 2,5 mål 3,00 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,45 betway logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Metz +2,5 mål AH
Odds: 1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 21:00, 28/4
TV:  unibettv logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson