Speltips, Randers – Elfsborg 16/7: Underlaget fäller avgörandet?

Spelbloggare Publicerat: 15 July 2015

Elfsborg kliver in i den andra EL-kvalrundan och ställs där mot danska Randers. Första mötet av två spelas i Danmark och med boråsarnas bristande kvalitéer på naturgräs borde värden ställas ut som större oddsfavoriter än de presenteras som.

Randers har bara funnits i 12 år, men snabbt gjort succé i den danska fotbollen. Under fjolåret plockade de sin näst bästa placering någonsin som fyra och det räckte till en kvalplats hit till Europa League – och förväntningarna är stora på laget inför den nya säsongen som kickar igång på söndagen.

Det finns fyra svenskar i Randerstruppen; målvakten Karl-Johan Johnsson, mittfältaren Joel Allansson och anfallarna Mikael Ishak samt Viktor Lundberg – alla är med och slåss, eller har, platser i startelvan.

Elfsborg, ja. De har varit i toppen av Allsvenskan under flera år och hittas just nu, halva serien spelad, på andraplatsen bakom IFK Göteborg och tre pinnar upp till dem. Man skickade ut finska Lahti med sammanlagt 7-2 och Randers Sant Juliá med 4-0 i första kvalrundan.

“Inte i närheten av tillräckligt stora favoriter”

Tycker det här känns som ett helt jämnt dubbelmöte på förhand och har svårt att hitta en vinnare på förhand. Men här, i denna match, har jag mycket svårt att se Elfsborg kunna lösa en vinst och de bör på sin höjd kunna fixa oavgjort.

 

Flera saker som talar för att Randers favoritskap bör vara större än det är; den största att Elfsborg, som bekant, är katastrofala på naturgräs. Det är mer eller mindre regel att man inte vinner på underlaget i Allsvenskan och resultaten på bortaplan i Europa har inte heller varit speciellt bra de senaste åren. Att man bara fick 2-2 borta mot Lahti, som är klasser sämre än Randers, visar just på detta.

Randers hemmafacit var inte det bästa under förra spelårets Superliga, men hemmafördelen väger, som bekant, alltid tyngre i Europasammanhang. Här ska man vara spelförande och ha siktet på att stå som vinnare efter 90 minuter – för att sedan ha en bra möjlighet att avancera vidare när en tuff bortaretur väntar.

Det som talar emot Randers är att de inte är mitt i säsongen som Elfsborg är, men det är trots allt bara dagar till seriestarten och spelarnas fysiska status bör vara, i alla fall nära, på toppad.

Danskarna är inte i närheten av tillräckligt stora oddsfavoriter och när vi får 1,83x för Randers att vinna med försäkringen att få pengarna tillbaka vid oavgjort – tvekar jag inte en sekund på att skicka in polletterna.

Speltips:

Speltips: Randers draw no bet
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, torsdag 16/7
TV / Stream:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Randers 2,55 unibet logo
Oavgjort 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Elfsborg 2,90 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,35 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 1,65 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: