Torpedo Zhodino Rapid Wien 28 juli 2016

Speltips, Rapid Wien – Ajax 29/7: Jämnt första möte?

Österrikiska Rapid Wien kliver in i CL-kvalets tredje runda mot holländska Ajax och inleder på hemmaplan. Det ska skilja en del mellan lagen, men i det första mötet bör det kunna bli jämnt.

Fyra år i följd vann Ajax den inhemska serien, men 2014/2015 blev det istället en andraplats när PSV steppade upp som deras övermän. Man är ändå tippade uppe i toppen inför säsongen som kickstartar om en och en halv vecka.

På så sätt var det en misslyckad säsong av Ajax, men desto bättre resultat gjordes i Europa. I CL-gruppspelet slutade man på tredjeplatsen och kom således istället till slutspelet i Europa League där man studsade förbi det första hindret, Legia Warszava, enkelt med fyra mål mot noll på två matcher – därefter tog det dock slut efter att man åkt ut på färre bortamål än Dnipro.

Rapid Wien har stått i skuggan av Red Bull Salzburg hemma i Österrike de två senaste åren och hamnat på andraplatsen båda dessa. Är inte helt på samma nivå, men ska kunna bli en starkare utmanare.

Framgångarna i Europa är lätträknade. Förra året åkte Rapid Wien ut i EL-kvalet mot finska HJK med sammanlagt 4-5 över två möten och i upplagan dessförinnan kom man trea i Europa Leagues gruppspel. Detta blir de första CL-matcherna sedan 2008.

4/9 matcher oavgjorda igår

Ajax är enorma favoriter och det med all rätt, i alla fall i min bok. Svårt att se Rapid Wien kunna stå pall över 180 minuter – ska helt enkelt råda klasskillnad här. Skulle se det som en brutal skräll om österrikarna avancerade vidare.

Är dock inne på att spänningen ska leva vidare till returen nästa vecka. Gneta till sig ett oavgjort resultat på bortaplan bör Ajax fixa och Rapid Wien vet att om de, vid ett eventuellt oavgjort resultat en bit in i andra halvlek, pushar upp positionerna skulle kunna bli svårt sårade.

Ajax har haft ett uselt bortafacit CL de senaste åren; inte en enda vinst har radats upp på tio raka försök, varav det blivit kryss i fyra av dem. Till största del klart tuffare motstånd, men sånt där kan sitta kvar i huvudet.

Rapid Wien har också startat det inhemska seriespelet och vann med imponerande 3-0 mot Ried i premiären. Gott självförtroende med andra ord?

Förutsättningarna osar oavgjort; en värd som är sämre än bortalaget och dessutom brukar de första mötena tendera till att vara lite mer avvaktande än returen. Under tisdagens kvalmatcher slutade exempelvis fyra av nio oavgjort.

Skickar in en mindre insats på krysset till 3,30x.

Speltips:

Speltips: Oavgjort
Odds: 3,30 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, onsdag 29/7
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

Rösta: Vem tror ni på?

[dil_mini dil = 80840]

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Rapid Wien 2,64
Oavgjort 3,30 Regler och villkor gäller.
Ajax 2,85
Över 2,5 mål 2,07
Under 2,5 mål 1,81

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 38%
X: 30%
2: 35%
Över 2,5 mål: 48%
Under 2,5 mål: 55%