Torpedo Zhodino Rapid Wien 28 juli 2016

Speltips, Rapid Wien – Shakhtar Donetsk 19/8: Svårt att skilja lagen åt

Rapid Wien visade upp stor lagmoral och kvalité när Ajax skickades ut i den tredje CL-kvalrundan. Nu väntar ännu tuffare motstånd i Shakhtar Donetsk. Mycket hänger på att vinna hemmamatchen, men lyckas de? Vi är osäkra på det.

Efter att ha lunkat i skuggan av Salzburg de senaste åren, verkar ett tronskifte vänta i österrikisk klubbfotboll  – en kombination av att Rapid Wien och även kanske de andra konkurrenterna blivit bättre samt att Salzburg blivit märkbart sämre.

Just nu innehar Rapid förstaplatsen i österrikiska Bundesliga med resultatraden 4-1-0 och i den tredje CL-kvalrundan skrällde man och skickade ut Ajax. 2-2 slutade hemmamötet och därefter vann man, mot alla odds, med 3-2 på bortaplan. Stor matchhjälte blev Louis Schaub, som inte startade match nummer ett, med två mål – det sista i den 77:e minuten.

Shakhtar Donetsk är CL-material. Så enkelt är det. Det visade man prov på under fjolåret, där slutspelet nåddes och även om nu resan fick ett olyckligt slut med en 0-7-torsk över urstarka Bayern München över 180 minuter, var det annars ett fantastiskt äventyr ukrainarna hade.

Precis som i den österrikiska, har det spelats fem matcher i den ukrainska förstadivisionen. Med tio inspelade pinnar på dessa parkerar man på tredjeplatsen, på målskillnad bakom tvåan och fem pinnar från ettan Dynamo Kiev som kammat fullt hittills. I kvalrundan innan denna, mot Fenerbahce, ville oddssättarna få det till fifty-fifty över vilka som skulle vidare – medan vi höjde Shakhtar som storfavoriter. Rätt fick vi också, efter 0-0 borta och 3-0 hemma avancerade man hit.

Osar kryss

Med just dessa två har vi haft en stor spellycka i CL-kvalet. Vi har skickat ut två speltips från Rapid Wiens matcher, det ena till 3,30 och det andra 1,82x, vilka båda suttit och en från Shakhtar Donetsk som också prickade rätt, till 1,65x.

Nu åkte Shakhtar på en 0-2-förlust hemma mot Dnipro i serien förra veckan och den har säkert tärt lite på psyket, men man ska vara tillräckligt professionella för att kunna ladda om mentalt – här är trots allt en CL-biljett i potten.

Det första mötet mot Fenerbahce slutade mållöst och även om man inte backade hemåt – man hade faktiskt 55% av bollinnehavet – var försvarsspelet prioriterat och solitt. Här ska ukrainarna återigen föra dansen, men det lär inte vara så att försvarsspelet nedprioriteras. Snarare tvärtom.

Rapid Wien håller inte alls samma nivå, men spelarna har gott självförtroende. Tror dock inte det räcker till en vinst och kombinationen en halvdan värd och en stark gäst brukar bädda för krysset.

Väljer dock att safe:a lite här och skickar in pengarna på bortalaget inte spel – oavgjort till 1,96x hos Redbet.

Sveriges bästa bonusguide!

Vi guidar er till spelbolagens bästa oddsbonusar just nu. Mängder av helt unika bonusar.
Hämta din oddsbonus här.

Speltips:

Speltips: Bortalaget inget spel – oavgjort
Odds: 1,96 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 19/8
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

Rösta: Vem tror ni på?

[dil_mini dil = 83106]

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Rapid Wien 3,20 Regler och villkor gäller.
Oavgjort 3,40
Shakhtar Donetsk 2,40
Över 2,5 mål 1,96
Under 2,5 mål 1,91

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 31%
X: 29%
2: 42%
Över 2,5 mål: 51%
Under 2,5 mål: 52%