15 augusti 2018 Karlstad Gefle Speltips

Speltips, RB Leipzig – Greuther Fürth 3/8: Bräcklig favorit

Omgång nummer två ska spikas och vi skickar ut vår första rek från Bundesliga 2 när RB Leipzig tar emot Greuther Fürth på Red Bull Arena. Favoriten känns inte stabil och polletterna investeras åt det andra hållet.

Förra året var det toppen mot botten – de som fajtades om en plats till Bundesliga och de som fajtades nere i botten för att förlänga sitt kontrakt i serien. Borde skilja mindre mellan lagen det här året; Leipzig har förändrat en hel del i sin trupp och Greuther Fürth är förstärkta med flera fina nyförvärv på plats.

1-0. Det skrevs vinstsiffrorna till för båda lagen i premiären – för Leipzig borta mot Frankfurt och för Greuther Fürth hemma mot Karlsruher. Vänskapsmatcherna inför spelåret visade också främst gröna resultat, men de har mött en rad blåbärsmotståndare. Dock över det hela – positiva besked.

Grym prestation i premiären

Missade själv båda lagens premiärer, men rapporter talar om att vi fick två olika besked – negativa från Leipzig och positiva från Greuther Fürth. Ja, trots att det alltså blev vinster och hållna nollor från båda sidorna.

Greuther har, som nämnt, förstärkt truppen sedan i fjol och ska vara mogna att studsa upp ett antal platser i tabellen – eventuellt till den övre tabellhalvan. Att man, in i det sista, ska behöva fajtas för sitt kontrakt likt förra året – det tror jag absolut inte.

Det blev ”bara” 13 förluster på 34 matcher förra året, men lika många oavgjorda – och då blir poängen lätträknade. Defensivt är man helt okej och premiären lovar mycket inför framtiden – vinsten mot Karlsruher, som kom på tredjeplatsen förra året och förlorade i kvalet mot förstadivisionen, var fullt rättvis.

Leipzig, ja. De plockade en trea, men det var knappt. FSV Frankfurt inte det tuffaste motståndet på pappret och man rapporterades till stor del räddas av sin målvakt Fabio Coltori. Laget är till stora delar utbytt och det kan säkert ta ett par veckor innan saker och ting faller på sin plats.

Gästerna är drabbade av en del skador och senast in på listan av frånvarande spelare är Zhigin Lam. Såklart ett minus, men en stark startelva – nästan exakt samma som i premiären – kan skickas ut här.

Oavgjorda resultatet känns närmast till hands, men jag utesluter inte en bortavinst heller. Greuther Fürth 0,75 mål asian handicap (halva insatsen tillbaka vid uddamålsvinst för värden) spelas till smakrika 1,92x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Greuther Fürth +0,75 mål asian handicap
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:00, måndag 3/8
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

Rösta: Vem tror ni på?

[dil_mini dil = 81194]

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Leipzig 1,70
Oavgjort 3,80
Greuther Fürth 5,30
Över 2,5 mål 2,02
Under 2,5 mål 1,83

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 58%
X: 26%
2: 19%
Över 2,5 mål: 50%
Under 2,5 mål: 55%