Speltips, Roger Federer – Tomas Berdych 15/11: Det kan bli en batalj

Simon Pålsson Publicerat: 15 November 2015

En tuff match mellan Roger Federer och Tomas Berdych väntar i ATP World Tour Finals. Känslan är att det kan bli en minst sagt tuff batalj mellan de båda världsspelarna.

Efter en period utan tennis på sidan är vi nu tillbaka med ett speltips från ATP World Tour Finals, en turnering som spelas på hardcourt i London och som har den nätta prissumman på sju miljoner dollar att dela ut mellan spelarna. Inte fy skam.

Novak Djokovic är som vanligt skyhög favorit inför turneringen, eller slutspelet som det kanske borde benämnas. Serben har spelat fantastisk tennis på sistone och ser helt enkelt så där löjligt svårstoppad ut som egentligen bara han kan göra.

Vårt fokus hamnar dock på matchen mellan Roger Federer och Tomas Berdych. Schweizaren har två segrar mot Tomas Berych under det här året och gäller också som klar favorit inför den här matchen. Frågan är dock om han inte seglat upp som en lite väl stor favorit?

Tomas Berdych kan alltid störa

Faktum är att tjecken Tomas Berdych är en sådan spelare som alltid kan störa. Har han dessutom vaknat på rätt sida och spelar tennis på sin allra högsta nivå är han svårstoppad för vilken spelare som helst. Han både slår och servar väldigt hårt, samtidigt som han förbättrat bland annat sitt fotarbete för att ta steget till att etablera sig i världstoppen.

Han har spelat sparsamt med tennis på sistone, men den tennis han har spelat har varit strålande. En hel drös med vinster i rad, bland annat mot svåra motståndare som Jo-Wilfried Tsonga, följdes upp av en förlust i senaste matchen. Där blev Novak Djokovic för svår, men tjecken störde honom och tog faktiskt båda seten till tiebreak. Minst sagt starkt.

Roger Federer har tappat en hel del set de sista veckorna, även fall han spelat mot bra spelare så är det någonting som är ovanligt. Att då ta sig an en formtoppad Tomas Berdych kan inte vara optimalt och det är just därför vi tror att tjecken kommer att streta emot bra i det här mötet.

Med det i åtanke tycker vi att över 22 game i matchen till 1,86 gånger pengarna hos Betsson är mycket bra. Det här har goda möjligheter att bli en tresetare och då bör spelet vara stenklart. Det kan också sitta vid ett tiebreak och ett set 6-4. Det känns också som ett troligt scenario.

Speltips:

Speltips:  Över 22 game i matchen
Odds:  1,86 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:00, söndag 15/11
TV:    Matchen sänds inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Roger Federer  1,25 redbet logo
Tomas Berdych  4,33 bet365 logoRegler och villkor gäller.
2-0  1,76 unibet logo
Över 22,5 mål  2,02 unibet logo
Under 22,5 mål  1,82 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: