Speltips, Rögle – Färjestad 24/10: Vilket är det bästa grönvita laget?

Simon Pålsson Publicerat: 22 October 2015

Det blir grönvit fest när Rögle BK tar sig an Färjestad BK under lördagseftermiddagen. Är det inte ganska självklart vilket lag som får gälla som favorit?

Rögle BK har med hjälp av sina supportrar utlyst grönvit fest i hemmamatchen mot Färjestad BK. Tanken är att avgöra vilket som är SHL:s bästa grönvita lag och i ärlighetens namn är det tveksamt om det verkligen är en bra approach till matchen för hemmalagets del.

För att Färjestad är ett bättre hockeylag råder det ingen tvekan om. Inte nog med att Karlstadslaget varit ett lag att räkna med under många, många år – laget har också inlett säsongen ganska lovande. I senaste matchen mot Linköping förlorade de dock snöpligt en tuff match mot Linköping efter förlängning, trots att Färjestad faktiskt var något bättre matchen igenom.

I skrivande stund hittar vi Färjestad på fjärde plats i tabellen, med 23 inspelade poäng på tolv matcher.

Rögle BK inne i en negativ period

Hemmalaget å sin sida har haft det tungt så här långt, med blott tre segrar på tolv spelade matcher. Det är såklart ett facit som inte riktigt håller i längden, åtminstone inte om de har drömmar om att nå en slutspelsplats.

Rögle har haft problem både framåt och bakåt, med en hel del insläppta mål (snitt 3 per match) och ett inte alldeles för effektivt anfallsspel så här långt. Det finns kvalité i truppen, absolut, men på frågan om vilket som är SHL:s bästa grönvita lag vore det konstigt att inte svara Färjestad.

Med det i åtanke är det intressant att framförallt ett spelbolag sticker ut ganska rejält med sitt odds på den raka tvåan inför matchen. Hos bwin kan vi nämligen spela Färjestad vinna (ordinarie tid) till fina 1,95 gånger pengarna. Det måste vi helt enkelt syna.

Färjestad kommer till matchen med fyra raka segrar mot just Rögle och vilka segrar sen. 20-3 på dessa fyra möten vittnar om styrkeförhållandet som fanns då, men som till viss del lever kvar idag och gör gästerna till solklara favoriter i den här matchen.

Speltips:

Speltips:  Färjestad vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 24/10
TV:   cmorehockey logo(TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Rögle BK  4,00 betway logo
Oavgjort  4,40 nordicbet logo
Färjestad BK  1,95 bwin logo
Över 4,5 mål  1,92 betway logo
Under 4,5 mål  1,89 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: