20 oktober 2016 Roma Austria Wien

Speltips, Roma – BATE Borisov 9/12: Underskattning på gång

Spelbolagen är snett ute i sin oddssättning inför mötet mellan AS Roma och BATE Borisov, det tycker åtminstone vi. Det är vi inte sena med att utnyttja.

Det är tydligt att det finns en viss underskattning från spelbolagens sida inför matchen mellan AS Roma och BATE Borisov i den avslutande gruppspelsomgången i Champions League. Båda lagen har möjligheten att ta sig till både åttondelsfinal i Champions League, eller till slutspelet i Europa League. Båda lagen kan dessutom sluta sist i gruppen.

Det är med andra ord helt öppet inför den sista omgången. Roma innehar i skrivande stund andraplatsen, med en poäng mer än BATE Borisov och med bättre inbördes möten mot Bayer Leverkusen. För att ta sig till åttondelsfinal behöver vitryssarna alltså vinna i den italienska huvudstaden.

Inför matchen håller dock spelbolagen hemmalaget som väldigt stora favoriter. Den raka ettan är nere på så lågt som 1,31 gånger pengarna hos bet-at-home och det är anmärkningsvärt hur övervärderade Roma har blivit inför den här matchen. Det känns som att det är tal om ren och skär underskattning av gästerna.

Tunga avbräck för Roma

Faktum är att gästerna är inne i en bra period, framförallt offensivt sett. Laget går som en komet hemma i den inhemska ligan, något som får ses som en liten indikation på att det finns en hel del kvalité i laget. Den vitryska lagen är inte bäst i Europa, men att BATE Borisov nu gjort 13 mål på sina fyra senaste tävlingsmatcher säger ändå en del.

I Champions League har laget slagit just Roma med 3-2 på hemmaplan, samt knipit en poäng hemma mot Bayer Leverkusen senast. Samtliga poäng har kommit på hemmaplan, men laget har på det hela taget visat upp en viss kvalité.

Roma å sin sida kommer till matchen med fyra raka segerlösa matcher. Laget har tappat poäng mot Torino och Bologna, samt förlorat hemma mot Atalanta. Det blandas verkligen högt med lågt, men formen är verkligen inte perfekt inför den här avgörande matchen. Med det i åtanke är 1,31 gånger pengarna på hemmalaget löjeväckande.

BATE Borisov har en helt frisk, kry och tillgänglig matchtrupp. Hemmalaget å sin sida saknar viktiga spelare som Gervinho och Mohamed Salah, samtidigt som Kevin Strootman, Elio Capradossi och Francesco Totti fortfarande inte är spelklara. Väldigt tunga avbräck.

Ja, som ni hör finns det en del som talar för att BATE Borisov faktiskt kan ställa till det för italienarna, inte minst det faktum att laget vann det första mötet mellan lagen. Därför tänker vi spela BATE Borisov +1,5 (att vi vinner om BATE Borisov vinner, spelar lika eller förlorar med uddamålet) till 1,91 gånger pengarna hos bet365. Det känns väldigt högt.

Speltips:

Speltips:  BATE Borisov +1,5 (asian handicap)
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, onsdag 9/12
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
AS Roma  1,39
Oavgjort  5,50 Regler och villkor gäller.
BATE Borisov  10,50 Regler och villkor gäller.
Över 2,5 mål  1,62
Under 2,5 mål  2,50

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 72%
X: 18%
2: 10%
Över 2,5 mål: 62%
Under 2,5 mål: 40%