etienne lens 6/2

Speltips, Saint Ètienne – RC Lens 6/2: Ett mål på fem matcher

etienne lens 6/2Saint Ètienne kommer till spel med ett enda gjort mål på de fem senaste matcherna och ställs ut som storfavorit mot nästjumbon Lens. Skrälläge?

Tabellfyran Saint Ètienne har inte direkt sprutat in mål under säsongen, men just nu ser det riktigt illa ut. Som nämnt, fyra av de fem senaste matcherna utan mål framåt – och matchen man målade i var mot Tours som huserar i andradivisionen. Man har tappat gentemot toppen och får fokusera på att behålla fjärdeplatsen, vilken innebär en biljett till Europa League.

Fiaskona kan delvis förklaras med den problematiska skadesituationen. Till exempel är två anfallare borta, bland annat lagets näst bästa målskytt Max Gradel som hjälper sitt Elfenbenskusten i Afrikanska mästerskapen. Även på andra positioner är ett flertal spelare borta.

På hemmaplan snittar man bara 1,3 mål framåt per match, klart minst av topplagen i serien. Inte mycket talar för att den statistiken kommer förbättras efter denna batalj.

Underspelet testas

Lens är nästjumbo, men har bara tre pinnar upp till säker mark och bottenstriden väntas bli en nagelbitare in i det sista. Efter tre raka förluster har laget två kryss i följd, dessa mot Reims – 0-0 – och Basta – 1-1.

Trots det prekära läget i tabellen har Lens släppt in tredje minst mål av lagen på den undre tabellhalvan – 29 stycken på 23 matcher. På resande fot släpps 1,3 mål in i snitt per match. Defensivt är man faktiskt relativt starka och Ètienne kommer få jobba för sina målchanser, det är säkert.

Toppen mot botten, ja, absolut. Men jag ser ändå sannolikheten att hemmalaget ska lyckas peta in två baljor eller fler som hyfsat liten, 50/50 kanske. Hittar således värde i Saint Ètienne under 1,5 mål till 2,05x hos Betway.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Saint Ètienne 1,62 1 000 kr
Oavgjort 4,00 Regler och villkor gäller. 1 000 kr
RC Lens 6,75 1 000 + 500 kr
Under 2,5 mål 1,70 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,18 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Saint Ètienne under 1,5 mål
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr gratisspel)
Spelstopp: Fredag 20:30, 6/2
TV:  [csports] (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

[dil_mini dil = 63019]

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson