samp juve 2/5

Speltips, Sampdoria – Genoa 24/2: Derbyt regnade bort, spelas istället under tisdagen

Genoa - Sampdoria 21 februari 2015Här hittar ni vårt speltips som egentligen publicerades i lördags inför derbyt mellan Sampdoria och Genoa. På grund av kraftigt regn gick det inte att genomföra matchen så den spelas istället nu under tisdagen med avspark 18.30. Här nedanför hittar ni vårt speltips som skrevs i lördags, oddsen är uppdaterade nu under tisdagen.

En personlig favorit när det gäller derbyn i Italien är Derby della Lanterna mellan Sampdoria och Genoa. Den lilla hamnstaden i nordvästra Italien bjuder in oss alla till ett mäktigt derby.

Trots att stadens arenan Stadio Luigi Ferraris bär namnet efter en tidigare lagkapten från Genoa delar de båda klubbarna på arenan som tar just under 40 000 åskådare. Precis som derbyn ska vara brukar det smälla betydligt mer än i en vanlig seriematch. Säsongen första möte mellan lagen i september vann Sampdoria med 1-0 och sju gula kort delades ut.  Inför tisdagens match är det väldigt jämnt mellan lagen, de har exakt samma poäng men Genoa har en något bättre målskillnad.

Sampdoria har faktiskt haft ett övertag på Genoa under de senaste åren. De har tre segrar, en oavgjord och en förlust på deras fem senaste matcher mot Genoa.

Men Sampdorias form är usel. De ligger visserligen kvar på en sjundeplats men den senaste månaden har de fem raka matcher utan en enda seger, tre förluster och två oavgjorda. Nu senast föll de med 2-1 mot bottenlaget Chievo men de flesta av deras förluster kommer på bortaplan.

Hemma på Luigi Ferarri har de 14 raka matcher utan förlust men tre av de fyra senaste har visserligen slutat oavgjort. Ser vi över en längre tidsperiod har sex av deras nio senaste hemmamatcherna slutat oavgjort.

Två lag som radar upp oavgjorda resultat

Genoa slog Hellas Verona med hela 5-2 nu senast och innan det slog de Lazio med 0-1 på bortaplan. Två riktigt starka resultat.

Men precis som Sampdoria har de radat upp en hel del oavgjorda resultat på hemmaplan den senaste tiden. Tre av deras fyra samt fem av de nio senaste hemmamatcher har slutat oavgjort, otroligt högra siffror.

Den här säsongen har 33% av alla matcher i Serie A slutat oavgjort vilket motsvarar ett odds på 3,0. Men ser vi över de båda lagens nio senaste hemmamatcher har Genoa alltså kryssat hela 55% av matcherna och Sampdoria har kryssat hela 66% av sina matcher. Trots detta får vi 3,3 gånger pengarna för ett oavgjort resultat vilket motsvarar en sannolikhet på 30%.

Vi ser ett riktigt bra värde i krysset som inte bara byggs av statistik utan även hur lagens spel har sett ut. Det är två jämna lag och med tanke på att det är ett derby blir det ofta viktigare att inte förlora än att vinna vilket öppnar för krysset.

UPPDATERING TISDAG: Oddset för krysset har gått ner till 3,15 men vi anser trots det att det har ett hyffsat spelvärde om än inte lika starkt som senast.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Sampdoria 2,6 Regler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,15 1 000 kr
Genoa 3,05 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,67 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,25 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Oavgjort
Odds: 3,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag  25/2: kl 18:30
TV:  [csports]  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

[dil_mini dil = 64470]

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Thomas Mäkitalo