21 februari 2018 Kanada Finland speltips OS kvartsfinal

Speltips, Schweiz – Kanada 10/5: Påverkar spelschemat ikväll?

Alla stora lag har förlorat under årets VM, förutom just Kanada. Kan Schweiz skrälla och överraska superstjärnorna i Kanada?

Kanada har visserligen vunnit de fem inledande matcherna men när de slappnade av mot Frankrike nu senast var det nära att smälla. Frankrike hämtade upp ett 2-0-underläge till 3-3 men Kanada kunde vinna matchen med 4-3.

Mot mer likvärdigt motstånd har Kanada vunnit med 6-3 mot Tjeckien och 6-4 mot Sverige. Precis som vi varit inne på många gånger tidigare under VM när det gäller Kanada har de en otrolig offensiv och det behövs inte många lägen innan de sätter dit pucken.

Produktionen är dessutom utspridd över flera spelare och kedjor vilket gör att de inte är lika känsliga för om någon enskild spelare har en sämre dag på jobbet.

Schweiz har spelat en imponerande defensiv men de har inte mött speciellt bra motstånd förutom Tre Kronor som kom från bottennappet mot Tyskland. Visst de släppte bara in två mål mot Sverige men de förlorade och detta trots att Sverige inte gjorde sin bästa match direkt och Kanada känns betydligt giftigare.

Schweiz förlorade mot Lettland som Kanada krossade med 6-1, de vann bara med uddamålet mot Tyskland som Kanada krossade med 10-0 och de förlorade med 3-4 mot Österrike som Sverige krossade med 6-1.

Slitna spelare på grund av tätt spelschema?

Dessutom tror jag att det täta spelschemat gynnar Kanada. Detta blir den sjätte matchen på åtta dagar för Schweiz och sjätte matchen på nio dagar för Kanada och är det något som NHL-spelarna är vana vid är det täta spelscheman. Dessutom gick Kanada en relativt enkel match mot Frankrike 12:15 igår samtidigt som Schweiz spelade en riktigt krävande tuff match mot Tre Kronor som tog slut först runt 23 igår. Dessutom har Kanada haft fyra spellediga dagar jämfört med Schweiz som bara fått vila tre dagar under turneringen.

Kanada att vinna med minst fyra måls marginal betalar 2,5 men jag anser att Kanada gör över 4,5 mål till 2,2 lockar mer. Mot både Tjeckien och Sverige som är gruppens starkaste motståndare gjorde dem sex mål och de har snittat hela 6,4 mål per match under VM.

Vi är väl medvetna om att Schweiz kan spela defensiv ishockey men de släppte in fyra mål mot Österrike, förlorade mot Lettland och det tighta spelschemat borde slita på dem. Se bara hur Sverige såg ut mot Tyskland när de spelade en match mindre än ett dygn efter den tuffa matchen mot just Kanada.

Jag räknar även med att Kanada kommer skärpa till sig och spela färdigt hela matchen med tanke på hur det såg ut nu senast mot Frankrike när de mer eller mindre slutade spela och bjöd in dem i matchen.

Kanada över 4,5 mål till 2,2 hos Ladbrokes låter riktigt bra enligt oss. Speciellt med tanke på att de flesta bolagen som till exempel Betsson ligger runt 2,0 för samma spel.

Testa en nykomling

Har ni testat Super Lenny än? En härlig nykomling som ger alla nya kunder 500 kronor bonus. Hämta din bonus här.

Speltips:

Speltips: Kanada över 4,5 mål
Odds: 2,2 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 10/5 kl 20:15
TV / Stream:   (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

[dil_mini dil = 73632]

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Schweiz 13,0 Regler och villkor gäller.
Oavgjort 11,0
Kanada 1,2
Över 5,5 mål 2,05
Under 5,5 mål 1,88

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 7%
X: 9%
2: 83%
Över 5,5 mål: 49%
Under 5,5 mål: 53%