Villarreal Liverpool 28 april 2016

Speltips, Sion – Liverpool 10/12: Relativt avslagen historia?

För att garanterat hålla Rubin Kazan bakom sig behöver Sion ta åtminstone en poäng när Liverpool kommer på besök. Hur ställer sig redan klara Liverpool till det här mötet?

Liverpool är klara för slutspelet i årets upplaga av Champions League, men för motståndarna Sions del gäller det att ta en minst poäng för att säkra den ena av två slutspelsplatser i grupp B. I skrivande stund har laget tre poäng ner till jagande Rubin Kazan, som dock sitter inne på bättre inbördes möten och därmed seglar förbi om de båda lagen hamnar på samma poäng.

Det innebär att det är hemmalaget som har betydligt mer att spela för. Gästande Liverpool har i för sig visat sig vara ett riktigt cuplag under nya managern Jürgen Klopp, där 6-1-segern borta mot Southampton sticker ut rejält under hösten. Å andra sidan kan vi tänka oss att tysken hellre sparar sina spelare till helgens viktiga ligamatch mot West Bromwich.

Därtill ska det nämnas att Liverpool kommer till den här matchen utan en rad nyckelspelare. Daniel Sturridge, Mamadou Sakho, Joseph Gomez och Danny Ings är inte tillgängliga till den här matchen, medan Jordon Ibe är tveksam, liksom nyckelspelaren Philippe Coutinho. Tunga avbräck och inga spelare som spelas om det finns risk för att förvärra skador.

Hemmalaget måste gå för det

Det räcker alltså med en poäng för att ta sig till slutspel för Sion. Ett oavgjort resultat skulle dessutom innebära att båda lagen förmodligen är ganska nöjda, eftersom Liverpool då vinner gruppen, medan Sion håller Rubin Kazan bakom sig i tabellen.

Hemmalaget, som visserligen saknar avstängda Birama Ndoye inför matchen, bör vara mer motiverade till segern och på hemmaplan har de dessutom visat sig starka så här långt med viktig seger mot Rubin Kazan. Det ska sägas att laget dessutom får klara sig utan skadade Moussa Konate, Martin Zeman, Vero Salatic och Gregory Karlen i den här matchen.

Mötet på Anfield slutade 1-1 mellan de här lagen och det är som sagt ett resultat som båda lagen nog gärna ser igen. Vi tror att hemmalaget är något mer motiverade, vilket inte sällan påverkar utgången i matcherna. Det är en faktor som absolut inte ska underskattas. 1x ligger runt 1,75 gånger pengarna och det finns ett visst värde, men känslan är att det är som upplagt för ett kryss här. Därför spelar vi oavgjort (hemmalaget inget spel) till 2,25 gånger pengarna hos Betsson. Om hemmalaget vinner får vi alltså pengarna tillbaka.

Speltips:

Speltips:  Oavgjort (hemmalaget inget spel)
Odds:  2,25 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 10/12
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sion  4,10
Oavgjort  3,10
Liverpool  2,30
Över 2,5 mål  2,30
Under 2,5 mål  1,67

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 24%
X: 32%
2: 43%
Över 2,5 mål: 43%
Under 2,5 mål: 60%