Häcken IFK Göteborg 19 september 2016

Speltips, Slask Wroclaw – IFK Göteborg 16/7: Nu är det kvaldags för Blåvitt

Kvalet till Europa League går in i sin andra omgång och IFK Göteborg kliver nu in i handlingen. Vi har hittat ett fint odds inför mötet borta mot Slask Wroclaw.

Det svenska fotbollshoppet lämnas i år över till IFK Göteborg, IF Elfsborg, AIK och Malmö FF som alla kvalar in till de två stora europeiska turneringarna som finns inom klubblagsfotbollen.

IFK Göteborg kastar sig in i kvalet till Europa League i den andra omgången och stöter där på ett polskt lag som redan klarat av en motståndare. Slask Wroclaw slog nämligen ut slovenska Celje i den första omgången och kommer dessutom till matchen mot Blåvitt med en fantastiskt fin segerrad i ryggen.

Faktum är att Slask Wroclaw ångar på för fulla muggar hemma i polska ligan, där man nu har tre raka segrar. Intressant är också att Slask Wroclaw ofta är ena halvan av tämligen målsnåla tillställningar och man har enligt rapporter ett stabilt försvarsspel att luta sig mot.

Göteborgarna är solklara favoriter

Precis som vanligt kommer mötet avgöras i två matcher, där returen kommer att spelas på den svenska västkusten nästa vecka. Det är ett faktum som inte sällan färgar det första mötet, där inget av lagen är särskilt intresserade av att sätta sig i en dålig sits till det avgörande andra mötet. Det leder i sin tur till tillknäppta matcher med få mål, vilket är ett scenario som blir än mer troligt när man tar i beaktande att båda lagen har sina starkaste lagdelar längst bak i banan.

Faktum är att IFK Göteborg på 15 allsvenska omgångar släppt in smått osannolika sex mål. En stor del av förklaringar ligger i den enormt starka centrallinje man besitter, med Alvbåge i mål och Gustav Svensson på mittfältet som två viktiga figurer.

Hur som helst är IFK Göteborg klara favoriter över två matcher mot Slask Wroclaw, men det är som bekant den första matchen vi ska reka.

Allt pekar på målsnålt

Precis som redogjorts för tydligt ovan är det här som upplagt för en målfattig historia. Det finns en risk att IFK Göteborg går på knock och vill skaffa sig ett livsviktigt bortamål i Polen, men det troliga är att man faktiskt tar det lite lugnt och ser till att inte förlora matchen.

Att inte förlora matchen är den förmodade utgångspunkten för båda lagen och det är i detta faktum vi tar avstamp när vi varmt rekommenderar spelet båda lagen INTE göra mål till 1,95 hos MyBet. Dessvärre ligger oddset på under 2,5 mål något för lågt för att locka, men 1,95 för båda lagen inte göra mål känns klockrent.

Vi lägger en slant och hoppas på den sedvanligt trevande matchbilden i det första av två möten, där vi för övrigt har en bra känsla för IFK Göteborg. Vi får nog se minst ett svenskt lag i den tredje kvalomgången!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen INTE göra mål
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Mybet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:30, torsdag 16/7
TV / Stream:   

 

Rösta: Vem tror ni på?

[dil_mini dil = 79933]

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Slask Wroclaw  2,35
Oavgjort  3,50 Regler och villkor gäller.
IFK Göteborg  3,25
Över 2,5 mål  2,25
Under 2,5 mål  1,70

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 43%
X: 29%
2: 30%
Över 2,5 mål: 44%
Under 2,5 mål: 59%