15 augusti 2017 Sporting CP FCSB speltips Champions League playoff

Speltips, Sporting CP – CSKA Moskva 18/8: Fina värdesiffror i play off-matchen

Vi har nått play off-rundan i Champions League och i Lissabon bjuds vi på ett högintressant möte mellan Sporting CP och CSKA Moskva. Goda möjligheter för mål bör det också finnas.

Med bara två förluster på 34 matcher lyckades Sporting CP plocka tredjeplatsen i den inhemska serien förra året – och nu siktar man på att vinna allt. Bra har det i alla fall börjat; i supercupfinalen mot Benfica vann man med 1-0 och borta mot Tondela i seriepremiären skrevs vinstsiffrorna till 2-1. Vänskapsmatcherna dessförinnan lovade också mycket – formen är med andra ord finfin.

För CSKA Moskva blev det ”bara” en andraplats i ryska Premier League förra året, detta efter att man vunnit serien två raka år innan dess. På de fem inledande matcherna nu har man ännu inte tappat en enda pinne och toppar således serien; defensiven är tokstabil, vilket också målskillnaden 8-1 antyder.

13/15 matcher över 2,5 mål

I Europa har det däremot sett annorlunda ut för CSKA. Nu hoppade man förvisso in så sent som i den tredje kvalrundan, men de två första matcherna mot Sparta Prag ger oss ändå ett okej underlag.

Det var tack vare en mirakulös vändning som man nått hit; hemmamötet slutade 2-2 i en underhållande och chansrik batalj – för att i returen släppa in två mål inom den inledande kvarten och sedan vända till 3-2. Defensivt hade man stora bekymmer och offensivt visades en fantastisk frejdighet och speed upp.

Det är alltid skillnad på seriefotboll och dessa typer av dubbelmöten i Europa. Max ett mål har släppts in i snitt per match de 11 senaste åren i seriespelet medan 13 av de 15 senaste CL-matcherna bjudit på minst tre mål.

Sporting kommer bjuda på ett gediget motstånd, men vet vikten av att vinna här på hemmaplan till bortareturen. Den brasilianske försvararen Ewerton, som fick stort förtroende i slutet av förra året, dessutom är out med en skada.

Rätt övertygad om att vi kommer bjudas på en energifylld portugisisk värd som vill framåt och ett CSKA som lär få sina möjligheter att ställa om. Med ryssarnas förra runda i bakhuvudet känns 2,30x för över 2,5 mål som riktigt bra betalt och det synas.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,30 (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 18/8
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

Rösta: Vem tror ni på?

[dil_mini dil = 83017]

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sporting CP 2,00
Oavgjort 3,60 Regler och villkor gäller.
CSKA Moskva 4,20
Över 2,5 mål 2,30
Under 2,5 mål 1,70

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 50%
X: 28%
2: 24%
Över 2,5 mål: 43%
Under 2,5 mål: 59%