Speltips, Sundsvall – Hammarby 3/8: Tunga avbräck öppnar för hemmalaget

Simon Pålsson Publicerat: 3 August 2015

Hammarby reser norrut för match mot Sundsvall på Norrporten Arena. Till följd av en del tunga avbräck har vi hittat ett fint speltips inför matchen.

Stefan Batan och Johan Persson. Två spelare som varit självskrivna i Hammarbys startelva under våren drog under förra omgången på sig en varsin avstängning. Båda spelarna är därför indisponibla till matchen och det är minst sagt tunga avbräck för Hammarbys del.

Att åka till Sundsvall för att möta Giffarna är aldrig något särskilt roligt. Det pratas en del om att det är kallt, att planen inte är den bästa konstgjorda planen i Sverige och att Sundsvall är ett lag som ofta spelar bra på hemmaplan.

Att åka till samma ställe, fast utan två av sina startelva, är inte roligare och det är någonstans där vi tror att matchen kommer att ta avstamp. Hammarby IF kommer dessutom till matchen med tio raka bortamatcher utan vinst och man har därutöver haft svårt även på bortaplan. Det fina spelet från de inledande omgångarna är som bortblåst och Nanne Bergstrands hyllade spelidé och ledarsätt verkar vara som bortblåst.

Hammarby i brygga – kan Sundsvall utnyttja?

Hammarby har med andra ord två orosmoment inför matchen. Dels är laget skadeskjutet till följd av avstängningarna på Stefan Batan och Johan Persson. Därtill har laget en usel form med sig in i mötet med GIF Sundsvall och man har dessutom ett negativt minne från att möta just Sundsvall med tanke att man förlorade vårens möte på Tele2 Arena med 1-2.

Det öppnar upp för ett taggat GIF Sundsvall som dock sägs sakna Johan Eklund där uppe. Det är ett fortsatt tungt avbräck med tanke på svårigheten att göra mål som man haft ett längre tag. Intressant är också att laget ännu inte vunnit någon match på hemmaplan i årets allsvenska.

För att sammanfatta det skulle man kunna uttrycka det väldigt förenklat som att det är en match mellan två lag som hittills saknat den där riktiga, egna kraften för att ta över matcher, hålla i taktpinnen och ta de där livsviktiga trepoängarna. Båda lagen sprattlar till med fina insatser, men är generellt sett för instabila och svaga på en lagnivå och en mer individuell nivå.

Därför tänker vi spela hemmalaget inget spel och oavgjort i matchen till 2,24 gånger pengarna hos RedBet. Det innebär att vi vinner vid kryss och får pengarna tillbaka om Sundsvall plockar tre poäng. Det kan tyckas märkligt att förbise det faktum att Sundsvall ännu inte vunnit hemma, men risken finns att det är nu det kan vända för hemmalaget.

2,24 gånger pengarna är hur som helst spelbart och vi lägger en lättare peng med tanke på att matchen faktiskt kan gå hur som helst då båda lagen är svaga nog att förlora.

Speltips:

Speltips:  Oavgjort (hemmalaget vinst inget spel)
Odds:  2,24 (Jämför alla odds)
Bolag:  RedBet (1 200 kr bonus)
Spelstopp:  19:05, måndag 3/8
TV:    cmoresport logo
Stream:   viaplay logocmoreplay logotv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
GIF Sundsvall  2,82 redbet logo
Oavgjort  3,55 redbet logo
Hammarby IF  2,60 mybet logo
Över 2,5 mål  1,77 redbet logo
Under 2,5 mål  2,10 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: