10 oktober 2016 Sverige Bulgarien

Speltips, Sverige – Österrike 8/9: Nu är pressen på Sverige

Efter förlusten borta mot Ryssland har Sverige visserligen fortfarande allt i egna händer men de är pressade att vinna hemma mot gruppettan Österrike för att inte tappa andraplatsen. Sverige är favoriter hemma på Friends Arena, lyckas de lösa tre viktiga poäng?

Ladda upp spelkassan: Här hittar ni de bästa bonusarna från 24 olika spelbolag!

Österrike har verkligen imponerat under EM-kvalet. Förutom 1-1 hemma mot just Sverige för ganska exakt ett år sedan har de sedan sex raka segrar, bland annat två stycken mot Ryssland. Men i lördags vann de bara med 1-0 på hemmaplan mot jumbon Moldavien, samma lag som Sverige slog med 2-0 på bortaplan. Men samtidigt är en seger en seger och Moldavien har en väldigt fin defensiv och släpper sällan in mycket mål.

Österrike är mer eller mindre klara för EM. De har tre matcher kvar en de behöver bara ta en poäng till för att säkra EM-platsen och med tanke på att de avslutar med Liechtenstein på hemmaplan borde det inte vara några problem. Samtidigt måste de fortsätta prestera, de är mycket väl medvetna om att det är livsfarligt att ta ut något innan det är klart. Däremot är det en överhängande risk att de kommer vara väldigt nöjda om det till exempel står 1-1 med 20 minuter kvar, de lär knappast trycka framåt i jakten på ett ledningsmål då utan sikta på krysset som säkrar EM-platsen.

Hållit nollan i 513 raka minuter

Frågan är hur Sverige ska knäcka Österrikes försvar. De har hållit nollan i 513 raka minuter under EM-kvalet. Senast de släppte in ett mål under EM-kvalet var den 9 oktober 2014 när Moldavien i den 27:e matchminuten kvitterade till 1-1. Efter det har de hållit nollan i fram raka matcher och med tanke på hur trubbig Sveriges offensiv sett ut den senaste tiden kan det bli en svår nöt att knäcka.

Dessutom är det som bekant högst osäkert om Zlatan Ibrahimovic kan spela eller inte. Han har en skada som stör och vi kan nog räkna med att även om han spelar är han knappast 100% vilket försvagar offensiven ytterligare. Sverige har blivit nollade i två av de tre senaste matcherna (Norge och Ryssland). Nu är det upp till bevis i en otrolig viktig match. Förlust här samtidigt som Ryssland vinner mot betydligt svagare Liechtenstein skulle betyda att Sverige trillar ner på en tredjeplats i gruppen vilket betyder playoff för att eventuellt nå EM.

Senast Österrike spelade på Friends Arena var hösten 2013 under VM-kvalet och då vann Sverige med 2-1 efter ett sent mål från Zlatan och det resultatet betydde att Österrike missade playoff mot VM. Vi tror däremot inte på lika många mål här.

“Sjuka överodds”

Österrike är otroligt stabila defensivt, går vidare till EM genom ett kryss och spelar på bortaplan. De lär knappast bjuda på någon offensiv propagandafotboll utan kommer stänga ner ett Sverige som inte riktigt har fått offensiven att stämma och som kanske saknar sin bästa offensiva spelare.

Vi kommer lägga tre olika spel här. Halva insatsen lägger vi på under 2,5 mål som visserligen bara betalar 1,65 men vi ser trots det värde i det. Fyra av Österrikes fem senaste EM-kvalmatcher har gått under den lägre linan under 1,5 mål, den enda matchen med fler mål var 5-0-segern mot blåbärsnationen Liectenstein. För Sverige har sex av sju matcher under EM-kvalet gått under 2,5 mål.

Den andra halvan av insatsen fördelar vi jämnt över två spel på korrekt resultat. Vi spelar 0-0 till 12,0 samt 1-1 till 9,85 hos Nordicbet, långt över andra bolag. De flesta bolagen betalar runt 6-6,5 för samma spel och ingen är ens i närheten av Nordicbets sjuka överodds. Resultaten känns bra med tanke på vår analys om målsnålt men även det faktum att krysset räcker för Österrike här men den absolut viktigaste anledningen till spelen är Nordicbets otroliga miss i värderingen.

Senast lagen möttes slutade matchen just 1-1, repris under tisdagen? Tips: kampanjen ger hela 5,0 gånger pengarna på Sverige vinner eller spelar oavgjort (istället för 1,25). Klicka här för att läsa mer.

Speltips:

Speltips: Spel 1: Under 2,5 mål: Spel 2: Korrekt resultat 0-0 samt 1-1
Odds: 1,65, 12,0 samt 9,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus) & Nordicbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 20:45, tisdag 8/9
TV:   (TV-tablå)
Stream:  Kanal 5 Play premium

 

[interaction id=”55ed81f27f4bd6da617fce75″]

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sverige 2,25
Oavgjort 3,4
Österrike 3,65 [betathome]
Över 2,5 mål 2,35
Under 2,5 mål 1,65

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 44%
X: 29%
2: 27%
Över 2,5 mål: 43%
Under 2,5 mål: 61%