Speltips, Syrianska – Assyriska 1/5: Glödhett derby i Södertälje

Spelbloggare Publicerat: 30 April 2015
syrianska assyriska 1/5
Bildbyrån

Redan i den femte omgången är det dags för ett av säsongens hetaste möten i Superettan, det glödheta derbyt i Södertälje. Det är som uppdukat för en underhållande batalj.

Det är en fascinerande resa som Assyriska har gjort. För några månader sedan klarade man sig kvar i Superettan med nöd och näppe, efter att ha kvalbesegrat Division 1-laget Örgrytes IS med uddamålet. Några månader senare ligger man på andraplatsen i tabellen efter ett par fina matcher.

Under inledningen av säsongen har man avfärdat Ängelholm, Frej och Utsiktens BK. Dessutom har man gjort två mål i snitt per vinstmatch hittills, ett lovande facit.

Den fina säsongsinledningen är naturligtvis någonting som Assyriska tar med sig till bortamatchen mot Södertälje. Ett glödhett derby som inte sällar blir rena rama krigen på planen.

Trots hemmaplansfördelen är Syrianska inte spelbolagens favoriter inför matchen. Det kanske är logiskt eftersom det fina lagbygge man trots allt hade för några säsonger sedan inte är bevarat i samma form. Det beror en hel del på det faktum att tränaren Özcan Melkemichel har lämnat.

Tuff säsongsinledning men ett för högt odds

Syrianska har haft en tuff säsongsinledning och hittills har man bara lyckats bärga fyra poäng. Nu har man visserligen haft två tuffa bortamatcher mot Jönköping Södra och Varberg, som båda slutat med uddamålsförluster. På hemmaplan har man bärgat samtliga fyra poäng efter en fin seger mot Ljungskile och ett kryss mot svårspelade Sirius i premiären.

Att Syrianska bara har fyra poäng är någonting som spelbolagen har snappat upp och man ser därför Assyriska som favorit i matchen, någonting som inte känns riktigt logiskt med tanke på att man faktiskt haft en betydligt lättare inledning av säsongen sett till motstånd.

Vi tycker att det här har blivit lite galet och tror att Syrianska har goda chanser att ta en fullpoängare i derbyt. Dels för att man är ett bra lag, dels för att man är starka på hemmaplan och dels för Assyriska ännu inte stött på en fullskalig värdemätare. En sak är i alla fall säker och det är att 3,00 gånger pengarna på hemmaseger är ett för högt odds, vilket betyder att vi måste spela det. Det är bet365 som har låtit oddset för hemmaseger skjuta i höjden så pass mycket.

Det kommer bli tätt och tufft, så vi tar det lite försiktigt med insatsen. 3,00 gånger pengarna är dock ett för högt odds för att inte passa på med en liten peng, tycker vi.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Syrianska 3,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,30 unibet logo 1 000 kr
Assyriska 2,60 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,68 betsson logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,30 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Syrianska vinner, rak etta
Odds: 3,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 19:15, 1/5
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Skrivet av: Simon Pålsson