Speltips, U21-EM: Tyskland – Danmark 20/6: Två offensivt starka lag

Simon Pålsson Publicerat: 19 June 2015

U21-EM ångar vidare och andra omgången står nu för dörren. Efter oavgjort i premiären mot Serbien behöver Tyskland nu minst ta en poäng av Danmark, som å sin sida vann premiären med 2-1.

För svensk del har U21-EM börjat på absolut bästa sätt efter segern i premiären mot Italien. Där och då blev Isaac Kiese Thelin matchhjälte med sitt segermål på straff. I den andra gruppen heter den svenska motsvarigheten Danmark. Danskarna har nämligen också börjat mästerskapet på allra bästa sätt, med en premiärseger mot värdlandet Tjeckien.

I den andra omgången väntar en av turneringens stora favoriter, nämligen Tyskland. På förhand känns tyskarna som den solklara favoriten, men efter den fina prestation av danskarna i premiären har experterna börjat vackla inför matchen.

Det här kan helt enkelt gå hur som helst och vi förmodar att Tyskland kommer att behöva anstränga sig för att lyckas slå ett kollektivt starkt Danmark med en sylvass målskytt i form av anfallaren Pione Sisto, som blev matchhjälte senast.

Två lag med styrkor i offensiven

En poäng i premiären innebär att tyskarna nu är i stort behov av att plocka poäng mot Danmark. Målet borde vara tre poäng, men en poäng är absolut minimum för tyskarna om inte drömmen om ett EM-guld ska dö redan i andra omgången.

Danmark å sin sida har inte mycket att förlora och gäller såklart som solklar underdog både i matchen och gruppen. Danskarna har på så sätt nästan samma roll som Sverige har, fast i den andra gruppen.

Vi har en känsla av att Danmark kommer bjuda upp till dans ännu en gång och Tyskland kommer därmed få kämpa för sina åtråvärda poäng. Spelbolagen håller Tyskland som den klara favoriten, men vi riktar blickarna åt en annan marknad. Ladbrokes erbjuder 1,80 för båda lagen göra mål – ett spel som känns bra med tanke på att båda lagen har sina stora styrkor främst i offensiven. Vi lägger in en slant och håller tummarna för ytterligare en underhållande match i den här upplagan av U21-EM.

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, lördag 20/6
TV / Stream:    tvtolv logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Tyskland U21  1,75 williamhill logo
Oavgjort  3,80 betway logo
Danmark U21  5,00 bwin logo
Över 2,5 mål  1,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål  2,05 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: