22 september 2016 Valencia Deportivo Alavés

Speltips, Valencia – Zenit 16/9: Stenklar favorit

Hemmastarka Valencia får besök av ett Zenit som tappat en del inför spelåret i CL och vi väljer att lämna vårt förtroende i värdens händer.

Spanskt möter ryskt. Grupp H – en av de mindre namnstarka – kan komma att bli en oerhört jämn historia, det är i alla fall känslan. Zenit slår lite underifrån just nu, men bör i alla fall kunna klara av att stjäla tredjeplatsen och eventuellt bli tvåa. Valencia? Mina klara favoriter.

Favoriter, ja. Detta trots att man öppnat spelåret sådär. Oavgjort löstes i de två inledande matcherna mot Rayo Vallecano samt Deportivo La Coruna och nu senast vann man borta mot Sporting Gijón efter att matchens enda mål kommit i den 91:a minuten, signerat inhoppande Paco Alcácer.

Zenit kan inte heller vara speciellt nöjda över vad som presterats; åtta matcher in i seriespelet står man på 16 inspelade pinnar och är med det trea. Helt okej facit rakt av, men det smärtar såklart när CSKA Moskva sticker ifrån i toppen – redan nu är det sex pinnar upp till dem.

På skadelistorna ser det bra ut för båda sidorna. Ingenting nytt eller intressant att rapportera om där.

Inte vunnit över spanskt motstånd på nio försök

Sedan känns inte Zenit lika bra som förut. Kapitalisterna har låtit stålarna vila och mest mediokra namn kommit in – den uteblivna satsningen kan förstås innebära fiasko, och ett sådant ser ut att lura runt hörnet. Inte alls imponerat av Zenit 2015, faktiskt. Så att de skulle komma förbi gruppspelet för första gången på sex försök, har jag svårt att tro. Annan kuriosa är att man inte vunnit mot spanskt motstånd på nio raka försök.

Formen är också svajig. Man lyckades förvisso hämta in 0-2 till 2-2 mot CSKA Moskva senast och det är starkt, men innan åkte man på en rejäl käftsmäll och torskade med 1-3 hemma mot Krylya Sovetov.

Nu ska ryssarna till Valencia – och det är en extremt svår bortamatch. 15-3-1 hade spanjorerna på på Mestalla i Primera División under fjolåret; den enda torsken kom mot dessutom mot fenomenala Barcelona. I play off-mötet hit mot Monaco vann man dessutom hemmamatchen med klara 3-1.

Värderar Valencia som den klart bättre parten och 1,85 x polletterna för den raka ettan räcker och blir över. Synas!

Speltips:

Speltips: Valencia vinner, rak etta
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet
Spelstopp: 20:45, onsdag 16/9
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Valencia 1,85
Oavgjort 3,80
Zenit 5,00 Regler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,02
Under 2,5 mål 1,85

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 54%
X: 26%
2: 20%
Över 2,5 mål: 50%
Under 2,5 mål: 54%