långtidsspel allsv

Speltips, Värnamo – Jönköping Södra 4/8: Dags att dubbla pengarna

Ett derby ska stänga den 18:e omgången av Superettan och serieledande Jönköping Södra kan rycka ifrån i toppen, men då behöver de vinna borta mot Värnamo – och visst ska det råda klasskillnad?

Mycket talar för att vi kommer få skåda ett nytt publikrekord på Finnsvedsvallen. 3 643 personer är det på inför matchen – den siffran uppnåddes i en hemmamatch mot Öster 2011 – och arenan rymmer 4 500 personer. Ett antal företag har tillsammans sett till att man kan bjuda supportrarna gratis plåtar i hemmaklacken och reducerade på sittplats.

Detta bidrar förstås till att hajpa upp matchen, men också Värnamos senaste prestationer och det faktum att J-Södra är med i toppstriden och just nu är överst på kullen ökar intresset rejält. Kanske kan man till och med få det att bli fullsatt? En mäktig batalj är det hur som helst som väntar. För de som inte kommer vara på plats, sänds den på TV4 Sport.

Stark oddsfavorit

Det är ju alltid ovisst att förutspå och tippa derbyn. Även om detta inte är ett av de största i landet är det en speciell match för båda parterna, inte minst nu när läktarna väntas bli fullproppade.

 

Hur som helst, oavsett om det nu finns större skrälltendenser i derbyn – motiverar det inte hur siffrorna ser ut på 1×2-marknaden. Jönköping Södra har varit ett bra spelobjekt under året för oss på Spelbloggare och vi hoppas att det kan fortsätta på spår här.

J-Södra är redo för Allsvenskan, det är min bestämda känsla. De dominerar i Superettan, kan öka avståndet ner till tvåan Östersund till sex pinnar vid händelse av en vinst här och ner till tredjeplatsen skulle det då skilja 12. Bara en totalkollaps skulle kunna stoppa J-Södra – och det finns absolut ingenting som tyder på att en sådan väntar runt hörnet.

Värnamo har fått lite andrum och studsade upp till säker mark i och med vinsten hemma mot Assyriska senast, där 0-1 vändes till 3-1. Dessförinnan spelade man oavgjort borta mot Degerfors – formen ser med andra ord ut att ha hittats.

Men ja, även J-Södra är formstarkt. Efter uppehållet har det blivit två raka vinster, båda på bortaplan, mot Ljungskile och AFC United med 2-1 respektive 5-1. Bortafacit över hela året är fina 6-1-1.

På skadefronterna finns det ingenting nämnvärt att rapportera och utan direkta avbräck ska J-Södra ses som större favoriter än oddssättarna antyder. 1,98x får vi för den raka tvåan (-0,5 mål AH) i skrivandets stund och det är mer än godkänt.

Speltips:

Speltips: J-Södra -0,5 mål asian handicap
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:30, tisdag 4/8
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

Rösta: Vem tror ni på?

[dil_mini dil = 81271]

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Värnamo 4,00
Oavgjort 3,60 Regler och villkor gäller.
J-Södra 1,95
Över 2,5 mål 1,75
Under 2,5 mål 2,11

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 25%
X: 28%
2: 51%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 47%