Varberg

Speltips, Värnamo – Varberg 25/6: Underhållande möte på Finnvedsvallen

Sommaruppehåll i ligor runt om i Europa, men Superettan rullar vidare. När Värnamo tar emot Varberg på Finnvedsvallen finns alla förutsättningar för ett underhållande möte.

Superettan går på högvarv och dukar upp en full omgång till helgen, samtidigt som mästerskapen både borta i Sydamerika och nere i Tjeckien rullar på och stjäl en del uppmärksamhet. På torsdagskvällen sparkar omgången i Superettan igång med mötet mellan IFK Värnamo och Varbergs BoIS på Finnvedsvallen i Värnamo.

Det är ett möte mellan två lag som kommer från en något dyster period utan vidare många poäng. Allra värst ser det ut för hemmalaget, som faktiskt kommer till matchen med tre raka förluster. Det är med andra ord hög tid att ta poäng för hemmalaget, som faktiskt halkat neråt så långt i tabellen att man nu ligger på en kvalplats. Allt annat än optimalt.

Gästande Varberg har inte heller någon superlyckad period bakom sig, med fyra poängtapp på de fem senaste matcherna. Västkustlaget inledde säsongen oerhört bra och var då inblandade i toppstriden, men har nu tappat lite mark till följd av de onödiga poängtappen. En seger skulle dock innebära att man studsar upp på tredjeplatsen.

Två lag i stort behov av en seger

Att bortalaget får gälla som favoriter håller nog de flesta med om, men faktum är att Finnvedsvallen inte är en rolig arena att åka till. IFK Värnamo är ett stabilt hemmalag med en härlig offensiv, även fall man haft problem att visa det på sistone.

Intressant är att det senaste mötet mellan lagen slutade med en stor seger för Varberg, hela 6-2 på Påskbergsvallen i Varberg. Året innan blev det 3-3 på Finnvedsvallen. Målrikt är helt enkelt vanligt förekommande när de här båda drabbar samman.

Att båda lagen har problem i defensiven har dessvärre visat sig i lagens respektive matcher på sistone. IFK Värnamo har lyckats släppa in hela tio mål på de tre senaste, vilket vittnar om att den defensiva balansen inte är optimal i laget. Varberg har också haft svårt att täppa till, även fall fem mål på de tre senaste inte är i närheten av lika illa som för Värnamos del.

Hur som helst tror vi på en offensivt inriktad match mellan två lag som är i stort behov av en seger. Det kommer att öppna upp ytor för offensivt skickliga spelare som faktiskt finns i båda lagen. När oddset på överspelet är så högt som 2,02 känner vi att det är värt att spela. Det har helt enkelt blivit något för högt, inte minst med tanke på att mötena mellan lagen ofta innehåller mål. Vi spelar helt enkelt över 2,5 mål i matchen till 2,02 hos Unibet.

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 mål i matchen
Odds:  2,02 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:20, torsdag 25/6
TV / Stream:   

 

Rösta: Vem tror ni på?

[dil_mini dil = 78525]

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
IFK Värnamo  3,10 Regler och villkor gäller.
Oavgjort  3,35
Varbergs BoIS  2,45
Över 2,5 mål  2,02
Under 2,5 mål  1,87

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 32%
X: 30%
2: 41%
Över 2,5 mål: 49%
Under 2,5 mål: 53%