29 januari 2018 Björklöven Oskarshamn speltips Hockeyallsvenskan

Speltips, Västerås – Björklöven 26/10: Solklar favorit

Spelbloggare.se har hittat en solklar favorit till segern i matchen mellan serieledande Västerås och gästande Björklöven. Speltipset ger närmare dubbelt upp på insatsen.

Att det finns en tydlig klasskillnad mellan VIK Västerås och IF Björklöven är ingen hemlighet. Det blir extra tydligt när du läser tabellen efter i runda slängar 16 spelade hockeyallsvenska omgångar.

I topp finner vi VIK Västerås, som på sina 16 matcher tagit hela 35 poäng efter bland annat tio segrar. På sistone har de dessutom visat upp fantastisk hockey, speciellt på hemmaplan, och gjort totalt 19 mål på sina senaste fyra hemmamatcher.

Nu väntar IF Björklöven, som placerat sig på elfte plats i tabellen. Redan där går det som sagt att urskilja en klar klasskillnad, men det går att förtydliga ännu mer om vi väger in övriga parametrar.

IF Björklöven är trubbiga

Faktum är nämligen att IF Björklöven visat sig vara något trubbiga den här säsongen, med blott 35 gjorda mål på 15 matcher. Det ger ett snitt strax över 2 mål per match och det vet alla som följer ishockey att det inte räcker särskilt långt.

På sistone har laget dessutom spelat svagt, både framåt och bakåt om vi ska se på saken så nyktert som möjligt. Laget kommer till exempel till bortamatchen mot serieledande Västerås med sex raka förluster. Därtill har laget bara lyckats göra mer än ett mål i ynka en av dessa sex matcher. Däri ligger en stor del av förklaringen till de dåliga resultaten.

Hemmalaget får troligen klara sig utan skadade Fredrik Johansson, som också leder den interna poängligan. Det finns dock väldigt mycket kvalité i laget, bland annat två bästa målskyttarna Jan Urbas 13 poäng (7+6) och kaptenen Jeremy Williams 12 poäng (8+4), även utan Fredrik Johansson.

Därför tänker vi spela Västerås -1 (asian handicap) till fina 1,98 gånger pengarna hos Unibet. Närmare dubbelt upp för ett handikappspel där vi får tillbaka pengarna vid uddamålsseger känns väldigt bra. Vi kan inte tänka oss annat än att Västerås tar det här – de är helt enkelt för bra.

Speltips:

Speltips:  Västerås -1 (asian handicap)
Odds:  1,98 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 26/10
TV:   (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Västerås  1,68
Oavgjort  4,50
Björklöven  4,45
Över 4,5 mål  1,85
Under 4,5 mål  1,95

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 60%
X: 22%
2: 22%
Över 4,5 mål: 54%
Under 4,5 mål: 51%