Västerås 7/11-16

Speltips, Västerås – Mora 27/12: Andra mötet på två dagar

Annandagens möte slutade med en tung 6-3-seger för Västerås och nu drabbar lagen samman igen. Orkar Mora verkligen stå emot Västerås på deras hemmaplan?

Det blir allt annat än en lugn återstart i Hockeyallsvenskan. Efter en period på några veckor där det spelats sparsamt med matcher duggar nu matcherna istället tätt. För VIK Västerås och Mora IK gäller två matcher på lika många dagar – dessutom mot varandra, så kallat back to back.

Det första mötet mellan lagen spelades den 26/12 och slutade med en stabil 6-3-vinst för gästande Västerås. Nu tar sig båda lagen ner till Västerås istället och styrkeförhållandet är solklart inför matchen. 6-3 är en fin skalp, inte minst på bortaplan. Att då möta samma lag mindre än 24 timmar senare, fast denna gången på hemmaplan, bör vara en uppgift som de tänker sig mästra.

Västerås har haft en tämligen fin säsong så här långt och ligger på femteplatsen med en poäng upp till Oskarshamn på tredje plats. Upp till serieledande Tingsryd och jagande AIK är det dock tiotalet poäng, men Västerås kan ändå se till att vara med när det drar ihop sig till playoff senare i vår. Laget har styrkan att de släpper in förhållandevis få mål, samtidigt som de ofta vinner sina matcher under ordinarie tid istället för att plocka massa tvåpoängare.

Mora IK på tiondeplatsen

För gästernas del har säsongen inte varit fullt så lyckad, men då Hockeyallsvenskan är ett väldigt jämn serie har Mora faktiskt inte mer än tolv poäng upp till tredjeplatsen – trots att de i skrivande stund ligger tia.

Mora är dock inne i en negativ trend och har faktiskt bara vunnit en av sina sex matcher. Mot de lite bättre lagen, de som ligger i topp av tabellen, har laget dessutom haft konsekvent svårt rakt igenom hela säsongen. Förluster mot AIK, Tingsryd, Vita Hästen, Västerås och Oskarshamn bara i december stärker det påståendet.

Intressant är också att Västerås faktiskt har fyra raka segrar mot just Mora, ett lag som de bevisligen trivs relativt bra mot.

Med 6-3-vinsten senast färskt i minnet tror vi att Västerås tar ännu en seger mot Mora här. Det finns trots allt ett tydligt styrkeförhållande mellan lagen och det är till hemmalagets fördel. Därför spelar vi Västerås -1 (asian handicap) till 1,85 gånger pengarna hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka vid uddamålsseger under ordinarie tid.

Speltips:

Speltips:  Västerås -1 (asian handicap)
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, söndag 27/12
TV:   Matchen sänds inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:   

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
VIK Västerås  1,67
Oavgjort  4,55
Mora IK  4,55 Regler och villkor gäller.
Över 4,5 mål  1,75
Under 4,5 mål  2,05

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 60%
X: 22%
2: 22%
Över 4,5 mål: 57%
Under 4,5 mål: 49%