Växjö Lakers - inglostadt speltips

Speltips, Växjö – Ingolstadt 27/8: Sponsorn sticker ut med sitt odds

De regerande svenska mästarna Växjö Lakers tar emot Ingolstadt från Tyskland i den andra omgången av Champions Hockey League och här hittar ni vårt speltips till matchen. 

Växjö Lakers har verkligen haft tur med lottningen här. Av de 16 grupperna i CHL har de lyckats pricka den enklast. Torsdagens motståndare ERC Ingolstadt kom sist i sin grupp förra säsongen efter sex inspelade poäng på sex matcher. Dessutom slagpåsen Braehead Clan från Skottland som Växjö mosade med 10-2 i premiären och som till och med Inglostadt körde över med 5-2 här i lördags.

Gruppsegern ska med andra ord inte vara några problem för Växjö och på hemmaplan mot Ingolstadt ska de vinna utan problem. Under CHL förra säsongen förlorade tyskarna samtliga tre bortamatcher och de släppte dessutom in hela 13 mål.

Hemma i Tyskland slutade Ingolstadt förra säsongen trea under grundserien och nådde hela vägen till finalen där de sedan förlorade mot Adler Mannheim. Säsongen innan vann de faktiskt något oväntat DEL trots att de slutade nia i gruppspelet.

“Sticker ut hakan med oväntat högt odds”

Växjö har inte helt oväntat tappat flera väldigt viktiga spelare efter guldsäsongen. De har visserligen några spännande nyförvärv men känslan är att de i skrivande stund i alla fall har ett svagare lag jämfört med förra säsongen.

En annan intressant detalj om man ska väga Växjö och Ingolstadt mot varandra är hur deras matcher mot Braehead Clan såg ut. När Ingolstadt tog emot dem i lördags låg de faktiskt under efter första perioden och med 15 minuter kvar av sista perioden stod det 2-2. Sedan gjorde hemmalaget tre mål och vann med 5-2 men de var verkligen pressade trots hemmaplan.

När Växjö tog emot samma lag två dagar tidigare tog de ledningen redan efter fyra minuter och de hade 5-1 redan efter första perioden. Totalt vann de matchen med 10-2 och det var inget snack om saken.

Nordicbet som sponsrar CHL sticker ut hakan med ett oväntat högt odds här som vi passar på att spela innan det sjunker. Växjö -1,5 mål finns till hela 1,9 hos Nordicbet men betalar bara 1,75 hos till exempel William Hill. Bäst att spela innan det sjunker, när vi rekade Frölunda -3,5 mål till 1,8 i deras match mot Sheffield i CHL spelades oddset inom några timmar ner till 1,5.

Speltips:

Speltips: Växjö – 1,5 mål
Odds: 1,9 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet(1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 20:00, torsdag 27/8
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

[interaction id=”55dda39ef11a0e7e78641257″]

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Växjö 1,47
Oavgjort 5,25
Ingolstadt 5,3
Över 5,5 mål 2,55
Under 5,5 mål 1,55

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 68%
X: 19%
2: 19%
Över 5,5 mål: 39%
Under 5,5 mål: 65%