Växjö

Speltips, Växjö – Örebro 24/11: WilliamHill sticker ut

Växjö Lakers ser ut att ha hittat den där strålande formen som bar hela vägen till SM-guldet förra säsongen. Nu är frågan om Örebro HK får sota för det.

Det verkar faktiskt som att de regerande mästarna Växjö Lakers har vaknat på allvar. Det var en trevande inledning på säsongen, men nu har laget trummat igång på allvar. I senaste matchen borta mot Malmö Redhawks visade de prov på propagandaliknande ishockey redan från start och sopade rent av banan med skåningarna.

Faktum är att laget är inne i en mycket fin period. Elva segrar på de tretton senaste matcherna talar sitt tydliga språk och på det hela taget ser det betydligt bättre ut nu än under de första matcherna för säsongen.

Det var faktiskt liknande även förra säsongen och då vet vi ju alla hur det slutade till slut. Hur som helst har laget verkligen fått upp ångan och frågan är nu om Örebro HK, som kommer på besök till Växjö, får sota för det nu.

Negativ trend för gästerna

Örebro är nämligen inne i minst sagt trist trend, med sex förluster på sina åtta senaste matcher. De två segrarna kom visserligen på bortaplan, men mot svaga motstånd som Modo och Djurgården. I övrigt har det var idel förluster och problemet är kanske allra främst ett läckande försvarsspel.

22 insläppta mål på de här sex förlusterna talar sitt tydliga språk och känslan är att det kan bli minst lika svårt att hålla nollan borta mot ett Växjö Lakers som kommit igång på allvar, speciellt i offensiven.

Hemmalaget kan, i händelse av en seger, ta sig up på tredjeplatsen och vi kan inte tänka oss någonting annat än att Växjö gärna placerar sig så högt upp som möjligt redan nu. Topplagen Frölunda och Skellefteå har dragit ifrån och det gäller nu för Växjö att först och främst koppla ett grepp om platsen bakom de två lagen.

Därför tror vi att de går på knock i den här matchen. Örebro är ett motstånd de ska slå, inte minst med tanke på formläget för de båda lagen. Oktobers möte mellan lagen slutade med en 3-2-seger för Växjö, trots bortaplan. Vårt speltips här blir Växjö vinna matchen (ordinarie tid) till 1,90 gånger pengarna hos WilliamHill. Där sticker de ut rejält med sitt odds och det tackar vi för.

Speltips:

Speltips:  Växjö Lakers vinna (ordinarie tid)
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  WilliamHill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 24/11
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Växjö Lakers  1,90
Oavgjort  4,60
Örebro HK  3,90
Över 4,5 mål  1,80
Under 4,5 mål  2,20

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 53%
X: 22%
2: 26%
Över 4,5 mål: 56%
Under 4,5 mål: 45%