Speltips, Werder Bremen – Schalke 04 15/8: Hoppas på premiärhörnor

Spelbloggare Publicerat: 14 August 2015

Fler premiärer från Bundesliga står på lördagsschemat och vid 15:30 tar vi oss till Bremen och matchen mellan just Werder Bremen och Schalke 04, där vi testar ett hörnspel i bortalagets favör.

Ett nyförvärv står i fokus i denna premiär. Francos Di Santo lämnade Werder Bremen för Schalke 04 efter ett succéår med 13 baljor på 26 matcher under uppehållet. Låter kanske inte så kontroversiellt, men det blev en stor grej eftersom han bara veckorna innan övergången hade uttalat att han var i Bremen för att stanna. Men som vi vet: det vänder fort i den moderna fotbollen.

Di Santo är värvad för att spela. Den mest (enda?) tänkbara anfallskonstellationen här i premiären är med Di Santo och Huntelaar och vi kan räkna med en hel del glåpord och liknande från hemmafansen. I förra veckans cupmatch mot Duisburg, vilken vanns med 5-0, hamnade han i händelsernas centrum med ett mål och en missad straffspark. För den som tror att han fortsätter leverera – målskyttespelet betalar 2,90x hos ComeOn. Detta är dock inte vad vi kommer investera våra polletter i här.

Werder Bremen sämre i år

Håller Schalke på ungefär samma nivå som i fjol, men konkurrensen verkar ha blivit tuffare och att hämta in en Europabiljett kan bli tufft. Hänger mycket på det nämnda anfallsparet – om de kan vara skadefria och komma upp i högsta möjliga nivå.

Sämre har däremot Werder Bremen blivit, det är jag övertygad om. Förutom förlusten av Di Santo har flera andra betydande pjäser lämnat klubben, bland andra trogne och rutinerade Sebastian Prödl. Tycker inte att man fyllt upp tomrummen och det blir förmodligen den undre tabellhalvan för Bremen, även om man ska vara för bra för att trilla ur serien.

Testar ett hörnspel

Premiärer är, som vi nämnt i flera rekar den senaste veckan, svårtippade. Schalke är och ska vara oddsfavoriter, men Werder Bremen har presterat väl i vänskapsmatcherna och verkar vara i bra skick.

Känslan är att Schalke bör föra den här dansen under merparten av matchen, men att det kan dröja innan målen kommer och värden ska samtidigt inte räknas bort överhuvudtaget. Det bäddar för ett – hörnpartaj.

Schalke var inte någon hörnmaskin under fjolåret, men snittade ändå 4,2 stycken per bortamatch och detta mot ett Bremen som släppte till 4,7. I det identiska inbördesmötet slutade ”hörnmatchen” 6-5.

Nu är Schalkes hörnlina på 4,5 och oddssättarna vill få det till helt jämnt på över- och underspelet, vilket också statistiken påtalar. Undertecknad tror däremot att det blir bortalaget som greppar taktpinnen och således har mycket goda möjligheter att klara sin lina. Överspelet synas till acceptabla 1,83x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Schalke 04 över 4,5 hörnor
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:30, lördag 15/8
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  unibettv logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Werder Bremen 3,10 comeon logo
Oavgjort 3,60 titanbet logo
Schalke 04 2,40 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,76 redbet logo
Under 2,5 mål 2,15 expekt logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: