West Bromwich - Manchester City speltips 10 augusti 2015

Speltips, West Bromwich – Manchester City 10/8: Skiljer väldigt i värderingen

Den första Premier League-omgången stängs med mötet West Bromwich – Manchester City under måndagen. Kan City göra det som varken Chelsea eller Arsenal lyckades med under premiärhelgen, nämligen att vinna?

Vilken premiärhelg det har varit. Dramatiska matcher, snygga mål och oväntade resultat. Men precis som vanligt har de sparat en match till måndagen och Manchester City kommer inte få det enkelt på det The Hawthorns.

Manchester City har precis som många andra storlag flera spelare som inte hunnit träna speciellt länge efter semestern. Sergio Agüero, David Silva och Samir Nasri har alla dessutom varit sjuka men är friska och ska enligt managern Manuel Pellegrini vara tillgängliga för spel. Däremot står det klart att varken Fabian Delph eller Gael Clichy kan delta på grund av skador.

Manchester City har annars bra minnen från matcher mot just West Bromwich. Förra säsongen vann de bortamötet med 3-1 och hemmamötet med 3-0. City har faktiskt vunnit sju raka matcher sedan 2012 mot West Bromwich med målskillnaden 19-5.

Avslutade förra säsongen starkt

Men West Bromwich är vanligtvis ett lag som brukar skrälla mot de större jättarna i Premier League. Förra säsongen vann de till exempel mot både Chelsea, Manchester United och Tottenham.

Dessutom avslutade de säsongen otroligt starkt med tre segrar, två oavgjorda och bara en förlust (Arsenal på bortaplan) under de sex avslutande omgångarna. Under försäsongen har de dessutom radat upp fem raka segrar så även om det bara varit försäsongsmatcher lär hemmalaget knappast ha problem med självförtroendet här.

West Bromwich saknar sin målvakt Ben Foster och det finns vissa frågetecken runt Gareth McAuley även om det mesta talar för att han kommer till spel.

Stor skillnad i värderingen mellan spelbolagen

Jag måste erkänna att jag lockas av West Bromwich +0,5 som finns till 2,3 men jag anser att det är något bättre värde i spelet båda lagen gör mål som Ladbrokes erbjuder fina 1,85 för. Hos till exempel Mybet får man bara 1,6 för samma spel, en ganska stor skillnad i värdering (1,85 motsvarar 54% och 1,6 motsvarar 62,5% sannolikhet).

West Bromwich har kanske ingen sprudlande offensiv men den är pålitlig och de blir väldigt sällan nollade. De gjorde mål i sju av deras åtta avslutande matcher förra säsongen och i tio av deras tolv sista hemmamatcher. De har samtidigt gjort mål mot City i de tre senaste hemmamatcherna mot dem.

Samtidigt är jag inte speciellt orolig över att City ska lämna matchen mållös. De har alldeles för mycket offensiva krafter, även om Agüero kanske inte är i toppform än. De avslutade till exempel förra säsongen med att göra tolv mål på de tre sista matcherna och med Raheem Sterling får de ytterligare en dimension i sin offensiv. Sen har de som sagt gjort 19 mål på de sju senaste matcherna mot West Bromwich.

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 21:00, måndag 10/8
TV:   (TV-tablå)
Stream: 

 

Rösta: Vem tror ni på?

[dil_mini dil = 81764]

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor: / Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
West Bromwich 5,75
Oavgjort 4,0 Regler och villkor gäller.
Manchester City 1,7
Över 2,5 mål 1,83
Under 2,5 mål 2,1

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 17%
X: 25%
2: 59%
Över 2,5 mål: 55%
Under 2,5 mål: 48%