zenit sevilla 23/4

Speltips, Zenit – Sevilla 23/4: Hur hanterar Zenit att vara spelförande?

zenit sevilla 23/4
Foto: Bildbyrån

En semifinalbiljett i Europa League ska delas ut i Zenit, där just Zenit St. Petersburg tar emot Sevilla. 2-1 står det till spanjorerna efter första mötet – vem avancerar vidare?

Zenit var nära att lämna Estadio Ramon Sanchez-Pizjuan med en 1-0-vinst i det inledande mötet, men hemmastarka Sevilla lyckades vända och vann under loppet av de 17 sista minuterna. Nu är det de som sitter i förarsätet och ska försöka bevaka sin ledning i den ryska storstaden.

Statistiken från matchen var helt makalös. Sevilla hade 72% av bollinnehavet, 17-7 i avslut och hela 22 (!) hörnor mot Zenits fyra. Gästerna fajtades med näbbar och klor – ska ha en eloge för sitt slitande i försvarsspelet, men Sevilla visade ändå att de är ett snäpp bättre. Inte alls oväntat att de lyckades vända på matchen, men det var med hjärtat i halsgropen.

Illa tajmat står den ryska värden med två tunga avstängningar på Ezequiel Garay och Alexander Ryazantsev medan Viktor Fayzulin är skadad. Framförallt i defensiven luckor lämnas. Sevilla är drabbade av ett tufft avbräck i skadade mittbacken Daniel Carrico, annars är bara breddspelare out.

Målspel på Sevilla

Är lite tveksamt inställd till vad Zenit ska kunna ställa till med här. Värderar dem som ett av de sämre lagen kvar i turneringen och Sevilla som en starkt tänkbar vinnare – men vi vet att ryska klubbar är starka på hemmaplan i Europa; Zenit står på nio raka hemmavinster i EL och 14 utan förlust.

Sen vet vi vad Sevilla är kapabla till. De är i fantastisk form och inte förlorat på de senaste 12 matcherna, sex i följd på resande fot. Och ja, spanjorerna är i grunden klart bättre än Zenit. Råder överhuvudtaget ingen tvekan om det.

Zenit hanterar allt som oftast att vara spelförande och brukar njuta av att vara det, men mot ett kontringsstarkt Sevilla tror jag att man får svårt att hantera det. I åttondelsfinalen mot Villarreal gjorde Los Rojiblancos en av årets starkaste prestationer på bortaplan och vann med 3-1, trots ynka 27% av bollinnehavet.

Nu står Zenit med defensiva avbräck i framförallt mittbacken Ezequiel Garay och jag tror att man får smaka på samma medicin som Villarreal. Sevilla över 1,0 mål (pengarna tillbaka vid exakt ett) smakar fint till 1,70x hos uppstickaren Guts. Nya kunder hos dem får en välkomstbonus på 500 kr.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Zenit 2,30 250 kr
Oavgjort 3,60 Regler och villkor gäller. 1 000 kr
Sevilla 3,25 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,95 Regler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,91 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Sevilla över 1,0 mål
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Guts (500 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 21:00, 23/4
TV:  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

[dil_mini dil = 70886]

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson