Speltips/rek & odds: Espanyol – Valencia 13/1

Spelbloggare Publicerat: 12 January 2015
espanyol valencia 13/1
Foto: Bildbyrån

Åttondelsfinalerna i Copa del Rey ska avgöras under veckan. Från mötet på Estadio de Mestalla har Valencia 2-1 att spela på mot Espanyol – klarar de av att försvara ledningen på Estadi Cornella-El Prat?

Espanyol har problem med försvarsspelet och de senaste matcherna har inte varit några undantag. Man har tre förluster i följd och sju mål har släppts in på dessa matcher. Det finns dock hyfsad kraft framåt och det är sällan man blir nollade. Målsnittet i seriematcherna är på ovanligt höga 2,8~.

I sextondelsfinalen avancerade katalanerna förbi Segundalaget Deportivo Alavés med sammanlagt bekväma 3-0.

Det första mötet på Mestalla vann Valencia, som nämnt, med uddamålet. Först i den 86:e minuten kunde Negredo fastställa slutresultatet – 2-1 – från straffpunkten. Espanyol var alltså helt med i matchen och stod emot helt okej. Att de skulle lyckas vända den här matchserien och nå kvarten betalar i skrivandets stund 3,75 gånger pengarna hos Unibet.

Espanyol är ett utpräglat hemmalag och borde med den vetskapen ha en bra möjlighet att faktiskt vinna den här matchen då det bara blev förlust med ett måls marginal på bortaplan.

Valencia stormar fram och är utan förlust i de åtta senaste matcherna, varav fem av dessa vunnits. Spelmässigt stod man för en ytterst tveksam prestation nu senast i bortamatchen mot Celta Vigo, men med marginalerna på sin sida lyckades de gulröda ändå kriga sig till ett 1-1-resultat och således kamma hem en pinne.

Efter 6-5 i dubbelmötet mot Rayo Vallecano blev laget klara för den här omgången. Två målrika och svängiga matcher var det vi fick se, precis som det första av matcherna mellan dessa två.

Mer än dubbelt för överspelet

Baserat på startelvorna dessa båda två ställt ut tidigare, kan vi dra slutsatsen att de satsar på cupen. Med situationen vi har; att Valencia leder, men Espanyol ändå har ett bortamål att spela på – kan det här svänga hur som helst. Bara det talar för en målrik batalj.

Valencia är samtidigt urstaka framåt, men brukar inte mäkta med att hålla nollan. Espanyol har även de kraft i offensiven, men saknar stabilitet bakåt.

Hade väntat mig runt 1,90x för över 2,5 mål vilket även flera andra bolag erbjuder, men nu får vi 2,06 gånger pengarna – ett oförståeligt högt odds. Synas med en tyngre insats.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Espanyol 3,3 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,4 ladbrokes logo 1 000 kr
Valencia 2,38 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,83 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,06 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,06 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 20:00, 13/1
TV:  Visas tyvärr inte på svensk TV. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Emil Jakobsson