Gefle Örebro 19 maj 2016

Speltips, Örebro SK – J-Södra 11/4: Vi väljer sida

Örebro SK, som har stor potential, välkomnar nykomlingen tillika superskrällen Jönköping Södra till Behrn Arena och hoppar vi in på ett 1X2-tecken.

Vibbarna efter premiären lutade lite åt – samma tendens som förra året: ett upphajpat Örebro som svek, var nere i botten av tabellen från start fram till slutspurten. 0-2 förlorade man med över Djurgården, men det handlade sannolikt främst om att motståndarna stod för en makalöst fin insats, och nu senast studsade ÖSK tillbaka – vann med 3-1 borta över Helsingborg.

46 år sedan var det J-Södra spelade i Allsvenskan senast – och vilken comeback de stått för, den charmerande småstadsklubben. Två vinster av två möjliga har det blivit – i bortaderbyt mot Kalmar FF och sedermera mot topptippade Malmö FF. Båda med uddamålet. Grymma insatser och visst är de här sex pinnarna välförtjänta.

Första torsken kommer nu

Att spela emot J-Södra, så bra som de varit – jag kanske får äta upp det i efterhand, men när spelbolagen dukar upp över dubbelt betalt för att Örebro ska vinna det här, då måste polletterna bara in.

Menar att det ska vara så pass stor skillnad. Örebro är av potentiellt toppmaterial – framförallt är deras offensiv hyperintressant – medan J-Södra, den fina starten till trots, lär få fajtas in i det sista för att eventuellt lösa kontraktet. Och sedan är det ju ofta så att nykomlingarna tenderar att skrälla till det i början av spelåret, för att sedan komma ner i normal nivå.

Dessutom stort avbräck för J-Södra med Daryl Smylie – den kanske viktigaste mittfältspjäsen – out med en avstängning. Minskar kvalitén avsevärt.

Örebro studsade tillbaka efter premiärbesvikelsen och har säkert plockat med sig de fina minnena från Olympia, där den andra halvleken var fenomenalt utförd – 0-1 vändes till 3-1 och tre olika spelare antecknades i målprotokollet.

2,06 x fläsket för den raka ettan är i klar överkant och spelas med glädje.

Speltips:

Speltips: Örebro vinner, rak etta
Odds: 2,06 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (UNIK: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 11/4
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 0%
X: 0%
2: 0%
Över 2,5 mål: 0%
Under 2,5 mål: 0%