Speltips, Bayer Leverkusen – CSKA Moskva 14/9: En tät kamp att vänta

Spelbloggare Publicerat: 13 September 2016

Tyskt står mot ryskt när Bayer Leverkusen och CSKA Moskva ska mäta musklerna i öppningen av CL-grupp E. Gästerna har visat upp ett fenomenalt försvarsspel på sistone och de kommer bli svåra att få hål på… Slutsats?

Grupp E är en av de mest intressanta på förhand, i alla fall för dem som vill ha spänning och nödvändigtvis inte vill se de största jättarna härja. Bayer Leverkusen och CSKA Moskvas sällskap utgörs av Tottenham och Monaco; fyra väldigt jämna lag och det ska kunna sluta exakt hur som helst i jakten på slutspelsbiljetterna.

Vart Leverkusen står just nu är svårt att sia. De är tippade att fäktas om Europabiljetterna i Bundesliga och har öppnat säsongen med en vinst, mot Hamburger SV, och en förlust, vilken kom i premiären mot Gladbach. Krävs minst ett par matcher till innan man kan göra en rättvis bedömning av laget och deras framtidsvyer.

Ryska Premier League är redan inne i den sjätte rundan och på dessa matcher har CSKA Moskva radat upp fyra vinster och två kryss. Givetvis skönt att komma till spel med förlustnollan intakt, och inte minst är det imponerande eftersom fem av matcherna spelats på bortaplan och att schemat varit allt annat än enkelt.

Truppsituationerna ser ut att vara oförändrade från de senaste spelade matcherna. Leverkusen har alltjämt vissa skadebekymmer – Bellarabi, Kiebling, Volland och Yurchenko är skadade och således out – medan CSKA enbart har Aleksandrs Cauna borta.

Underspelet ska vara favorit

I min bok luktar det här – målsnålt.

Leverkusen brukar spela en offensiv, men ändå kontrollerad fotboll på hemmaplan. Knappast någon blunda och kör-mentalitet.

Här ska tyskarna, som presenteras som stora favoriter, föra dansen – men det är en svårpasserad försvarsmur som kommer vara uppställd. CSKA har visat prov på ett fantastiskt försvarsspel, i synnerhet på bortaplan, under spelåret och man har fått alla komponenter att smälta samman.

I fem av sex matcher har nollan hållits – vi påminner om att fem av matcherna spelats på bortaplan – och det är ett briljant facit. Samma antal har klivit under 2,5 mål.

Leverkusens matcher har två av två över linan, men med tanke på hur effektivt och starkt CSKA:s försvarsspel varit menar vi att undern ska vara favorit kontra överspelet.

Under 2,5 mål spelas till 2,02 x polletterna hos Unibet. Saknar du ett konto hos dem? Grattis! Sätt in 500 kr och få 1 500 kronor att spela för!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 14/9
TV:  viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: