4 juni 2018 England

Speltips, England – Wales 16/6: Storebror mot lillebror

Brittiskt EM-derby står på schemat – England mot Wales. Heder och tre friska pinnar står på spel, och vi undrar huruvida en skräll kan lura runt hörnet eller om England håller mot ”lillebror”?

En riskmatch är avverkad för England – nu väntar en till. Ett rykande hett derby, vilket förstås innebär ökar tempen rejält inför matchen, till skillnad om det bara skulle varit tre pinnar på spel. Räkna med att supportrarna vill ha deras representanter ska få ut allt.

Englands premiärfajt mot Ryssland var tillknäppt och tajt. Matchnollan sprack så sent som i den 73:e minuten när Eric Dier skyfflade in 1-0 – och då talade allt för att en frisk trea skulle plockas mot gruppens, på pappret, starkaste konkurrent, men efter lite kalabalik i straffområdet fick ryssarna in 1-1 i den andra stopptidsminuten. Oerhört tufft.

Wales, då? De plockade en, möjligen, oförtjänt trea mot Slovakien. 2-1 skrevs vinstsiffrorna och då kom vad som skulle bli avgörandet tio minuter från slutet – trots att man var rejält tillbakapressat under den andra halvleken. Tre pinnar absolut. Annars? Inte alltför positiva besked.

England minusspelas

Prestationerna i respektive premiär till trots – här är det England som är pressade. Om de håller för pressen? Det tror i alla fall vi.

Det är storebror mot lillebror, och undertecknad har faktiskt målat ut England som en tänkbar utmanare om titeln, vilket inte alls förändrats efter premiären – det är alltid tufft att vara storfavorit i den inledande fajten. Och visst fanns det ändå en del moment att glädjas åt?

Wales var av matchbilden mot Slovakien att döma inte i närheten att vara förtjänta av tre pinnar, om ens en. Nu höjs nivån på motståndet och framförallt offensiven de ställs mot – Harry Kane, Wayne Rooney och/eller Jamie Vardy för att nämna tre. Detta medan Wales i princip bara har Gareth Bale framåt.

Under 2000-talet har dessa två rivaler drabbats samman vid fyra tillfällen, senast 2011, och England har vunnit samtliga. Statistik som stärks ytterligare nu?

England -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – finns till acceptabla 1,87 x insatsen hos Bethard.

Speltips:

Speltips: England -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, torsdag 16/6
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 65%
X: 22%
2: 13%
Över 2,5 mål: 49%
Under 2,5 mål: 55%