1 september 2017 Tjeckien Tyskland

Inför grupp C, EM 2016: Oddsen och förutsättningarna

Det är bara månader kvar till sommarens stora händelse – det europeiska mästerskapet i Frankrike. Spelbloggare.se checkar av grupperna och fortsätter vidare med grupp C, där vi hittar bland andra favorittippade Tyskland samt deras ärkerivaler Polen.

Läs mer: Här hittar ni vår speltipssida inför Fotbolls-EM 2016 i Frankrike med alla våra artiklar inför turneringen.

EM 2016 är ett av årets största händelser och vi på Spelbloggare.se kommer storsatsa inför och under mästerskapet. Grupperna betas av och speltips kommer levereras till samtliga fajter. Missa inte det!

Kvalet

Tyskland
En förstaplats, precis före just Polen, med 22 inspelade pinnar på tio matcher – det är såklart starkt, men Tyskland har kanske inte lämnat alla de beskeden man velat ha inför mästerskapet. Att spika en fast startelva var svårt under kvalet och vid flera tillfällen svek man rakt av. Det har inte klickat helt perfekt – kanske är man lite för upphajpade inför EM?

Polen
Ett av kvalets stora utropstecken var Polen, som är en oerhört intressant fotbollsnation. De pressade storfavoriterna Tyskland om förstaplatsen in i det sista – vann sex matcher, spelade tre oavgjorda och förlorade endast en. Hemmamötet mot de nämnda konkurrenterna vann man två mål mot noll – något som bäddade upp för den fortsatta succén.

Offensiven är det som utmärkt den polska maskinen. De har varit extremt produktiva på målfronten – blev inte nollade i en enda match – och stod för hela 33 baljor på de tio matcherna, och med det åtta fler än Tyskland.

Nordirland
Det här blir blåbärsnationen Nordirlands första stora mästerskapsslutspel – ett land med färre än två miljoner invånare. Kvalgruppen var förvisso fylld av små och namnsvaga länder, men att den toppades var ändå en någonting som få hade kunnat räkna med på förhand. Resultatraden summerades till 6-3-1. Enda förlusten kom borta mot Rumänien medan exempelvis Grekland besegrades vid dubbla tillfällen; med 2-0 borta och 3-1 hemma.

Ukraina
Ukraina är en fotbollsnation som inte skördat alltför stora framgångar över det hela, men växt till sig rejält på senare år – mycket tack vare förbundskaptenen Mikhail Fomenko.

En tredjeplats, bakom Spanien och Slovakien och utan press underifrån, blev det i kvalet, vilket innebar en plats till playoffrundan där Slovenien värjdes undan med stabila 3-1 över 180 minuter. Försvarsspelet imponerade extremt då mindre än ett halvt mål i snitt släpptes in per match – och då mötte man alltså främst Spanien vid två tillfällen.

Förutsättningarna

Tillsammans med värdnationen Frankrike, är Tyskland storfavoriter till att plocka den åtråvärda guldmedaljen. De är den stora, ledande fotbollsmakten i Europa just nu, men kvalet var långtifrån perfekt utfört och det finns alltjämt frågetecknen att sudda ut. Oavsett så är en plats vidare från gruppspelet i praktiken omöjlig att misslyckas plocka.

Kampen om andraplatsen – även flera av treorna slussas vidare – beräknas utkämpas mellan Polen och Ukraina, som båda känns rätt jämnstarka, vilket även oddsen antyder. Bäst besked i kvalet, det lämnades av Polen, som också, med all rätt, innehar favoritskapet i den här ”matchen i matchen”.

Nordirland, gruppens och ett av turneringens blåbär, har redan stått för deras storslam – här har man ingenting att hämta och om ens en av matcherna kan undvika att förloras får det betraktas som en succé. Jumboplatsen är spikad – men det ska ändå bli intressant att se hur de nordirländska spelarna kan stå upp mot, på pappret, klart bättre motstånd.

Oddsen – de vinner grupp C

Vinnare Odds Bolag
Tyskland 1,50
Polen 7,00
Ukraina 9,50 Regler och villkor gäller.
Nordirland 26,00

Oddsen – de vinner EM

Vinnare Odds Bolag
Tyskland 4,50
Polen 67,00
Ukraina 126,00
Nordirland 5001,00

Spelschema

Omgång 1:
Söndag 12/6 18:00, Polen – Nordirland
Söndag 12/6 21:00, Tyskland – Ukraina

Omgång 2:
Torsdag 16/6 18:00, Ukraina – Nordirland
Torsdag 16/6 21:00, Tyskland – Polen

Omgång 3:
Tisdag 21/6 18:00, Ukraina – Polen
Tisdag 21/6 18:00, Nordirland – Tyskland

 

Vem vinner grupp C?

Vinnare Odds Bolag
Tyskland 1,50
Polen 7,00
Ukraina 9,50 Regler och villkor gäller.
Nordirland 26,00