10 oktober 2016 Sverige Bulgarien

Inför grupp E, EM 2016: Oddsen och förutsättningarna

Det är bara veckor kvar till sommarens stora händelse – det europeiska mästerskapet i Frankrike. Spelbloggare.se checkar av grupperna och fortsätter vidare med grupp E, där vi hittar våra blågula hjältar.

Läs mer: Här hittar ni vår speltipssida inför Fotbolls-EM 2016 i Frankrike med alla våra artiklar inför turneringen.

EM 2016 är en av årets största händelser och vi på Spelbloggare.se kommer storsatsa inför och under mästerskapet. Grupperna betas av och speltips kommer levereras till samtliga fajter. Missa inte det!

Kvalet

Belgien
Det var jämnt strå in i det sista, men Belgien löste förstaplatsen i deras kvalgrupp – precis som de tippades. Motståndet var av blandad kvalité och de enda som klarade av att utmana på allvar var Wales, vilka den enda förlusten kom mot. Resultatraden – 7-2-1 med målskillnaden 25-4. En hel del bra besked, men överdrivet starka har de ändå inte sett ut, belgarna…

Italien
Fantastiska kvalbesked lämnades av Italien, även om de inte briljerat fullt ut – vunnit med speciellt stora siffror över blåbärsmotståndarna. Inte en enda torsk, sju vinster och tre torskar blev det, vilket placerade dem etta före ett starkt Kroatien. Den där nollan i förlustkolumnen är oerhört imponerande, just med tanke på dubbelmötet mot den nämnda konkurrenten och när det roterades hejvilt i enskilda matcher.

Irland
Det stod mellan just Irland och Skottland om tredjeplatsen i kvalgrupp D där Tyskland och Polen kom etta respektive tvåa. Det bjöds på flera starka insatser och ett par större skrällar – exempelvis Tyskland värjdes undan med 1-0 hemma – och det faktum att så jämnt strå hölls med de två toppnationerna ökar hajpen runt Irland rejält. I playoffrundan besegrades Bosnien med 3-1 över två möten – en fin skräll.

Sverige
Även Sverige nådde till mästerskapet via kval. Grannlandet Danmark besegrades, lite förvånande, utan större problem över två möten. Gruppspelet var allt annat än speciellt starkt genomfört; det blev alltså en tredjeplats med Ryssland och Österrike före. Resterande konkurrenter kunde inte ens målas upp som hot. Mästerskapet ska bli förbundskapten Erik Hamréns sista uppgift – och frågan är om han kan tysta kritikerna?

Förutsättningarna

Det här är, på förhand, en av de tätaste grupperna. Ingen av nationerna kan tituleras som ett blåbär – alla ska kunna vinna över alla – och det innebär förstås att det hela blir klart mer intressant.

De två stora favoriterna är dock Belgien, som har en av de mest talangfulla trupperna i Europa, och Italien med deras rutin och kollektiva styrka fastän de inte längre har samma typ av fixstjärnor i truppen.

Det mesta talar alltså för att Sverige ska få slåss med Irland om tredjeplatsen, vilken eventuellt leder till slutspelet. Erik Hamréns manskap är faktiskt rätt klara favoriter i den ”matchen i matchen”, men undertecknad undrar om inte det är lite missvisande. Irland var, som nämnt, oerhört starka i kvalet; över all förväntan.

Det ska helt enkelt kunna sluta exakt hur som helst…

Oddsen – de vinner grupp E

Vinnare Odds Bolag
Belgien 2,25
Italien 2,95
Sverige 7,00 Regler och villkor gäller.
Irland 12,00

Oddsen – de vinner EM

Vinnare Odds Bolag
Belgien 12,00
Italien 18,00
Sverige 101,00
Irland 151,00

Spelschema

Omgång 1: 
Måndag 13/6 18:00, Irland – Sverige
Måndag 13/6 21:00, Belgien – Italien

Omgång 2:
Fredag 17/6 15:00, Italien – Sverige
Lördag 18/6 15:00, Belgien – Irland

Omgång 3:
Onsdag 22/6 21:00, Italien – Irland
Onsdag 22/6 21:00, Sverige – Belgien

 

Oddsen – vem vinner grupp E?

Vinnare Odds Bolag
Belgien 2,25
Italien 2,95
Sverige 7,00 Regler och villkor gäller.
Irland 12,00