9 oktober 2017 Island Kosovo

Inför grupp F, EM 2016: Oddsen och förutsättningarna

Det är bara veckor kvar till sommarens stora händelse – det europeiska mästerskapet i Frankrike. Spelbloggare.se checkar av grupperna och fortsätter vidare med grupp F, som på förhand får betraktas vara helt öppen.

Läs mer: Här hittar ni vår speltipssida inför Fotbolls-EM 2016 i Frankrike med alla våra artiklar inför turneringen.

EM 2016 är en av årets största händelser och vi på Spelbloggare.se kommer storsatsa inför och under mästerskapet. Grupperna betas av och speltips kommer levereras till samtliga fajter. Missa inte det!

Kvalet

Österrike
En överraskande dominans stod Österrike för i kvalet till EM. Förstaplatsen plockades utan problem med nio vinster, ett kryss och noll förluster – och då ställdes man bland annat mot Ryssland och Sverige. Det var på ett storstilat sätt de körde över motståndet i grupp G och att Österrike satts ut på den europeiska kartan är tveklöst.

Portugal
Även Portugal hade en enkel resa till mästerskapet i Frankrike, men har nått hit utan vidare briljans. Defensiven hölls ihop väl och endast fem mål släpptes in på åtta matcher, men framåt blev det bara bleka 11. Bara uddamålsvinster med andra ord. 7-0-1 är dock mer än acceptabelt när man ställdes mot bland annat Albanien och Danmark.

Ungern
Det må vara en skräll att Ungern nått hit, till EM – men det tack vare ett löjligt tacksamt schema. En tredjeplats blev det, bakom Nordirland och Rumänien, och sedermera plockades Norge ner med 3-1 över två möten i playoffet. Det var den stora prestationen i ett annars godkänt utfört gruppspel.

Island
Hyllade på alla håll och kanter. Island, med svenska Lars Lagerbäck vid tränarrodret, kan tituleras som kvalets kanske största skräll. Man fixade det utan större bekymmer; hamnade ovanför bland andra Holland och Turkiet samt bakom Tjeckien i tabellen. Kan landet på 300 000 invånare skrälla till det? Av kvalet att döma, utan tvekan.

Förutsättningarna

Trots att Portugal inte presterade överdrivet starkt i kvalet, ställs de ut som klara favoriter här i grupp F. Att slutspelet ska nås, det är mer eller mindre skrivet i sten – men förstaplatsen? Nja. Det skulle inte förvåna om man svek.

Andrafavoriten är, förstås, Österrike – ett Österrike som lär bli att se upp med i mästerskapet. De spände verkligen musklerna i kvalet och får ses som en tänkbar utmanare till de stora jättarna. Finns det möjligen värde i att de plockar förstaplatsen här i gruppen, till 3,25 x insatsen?

Och ännu en tänkbar utmanare, skräll, är Island. Lagerbäck och hans manskap har visat att de kan utmana de största och får ses som en outsider. Med andra ord borde det bli en oerhört intressant fajt om första-, andra- och tredjeplatsen.

Ungern däremot? De ska väl inte ha kraften att utmana och lär bli klockren jumbo – eller?

Oddsen – de vinner grupp F

Vinnare Odds Bolag
Portugal 2,00
Österrike 3,25
Island 6,50
Ungern 14,00

Oddsen – de vinner EM

Vinnare Odds Bolag
Portugal 25,00
Österrike 41,00 Regler och villkor gäller.
Island 150,00
Ungern 401,00

Spelschema

Omgång 1: 
Tisdag 14/6 18:00, Österrike – Ungern
Tisdag 14/6 21:00, Portugal – Island

Omgång 2:
Lördag 18/6 18:00, Island – Ungern
Lördag 18/6 21:00, Portugal – Österrike

Omgång 3:
Onsdag 22/6 18:00, Ungern – Portugal
Onsdag 22/6 18:00, Island – Österrike

 

Oddsen – vem vinner grupp F?

Vinnare Odds Bolag
Portugal 2,00
Österrike 3,25
Island 6,50
Ungern 14,00