Frankrike Island 3 juli 2016

Långtidsspel, EM 2016: Så går det för värdnationen

EM 2016 väntar runt hörnet. Vi skickar in polletterna på ännu ett långtidsspel och här fokuserar vi på värdnationen Frankrike och deras möjligheter att hamna i topp fyra.

Om exakt en och en halv vecka – i skrivandets stund – premiärspelar Frankrike mot Rumänien på Stade de France i Paris. En fullsatt arena ska skåda värdnationen ta det första klivet mot vad som invånarna hoppas ska bli en efterlängtad guldmedalj.

Undertecknad håller Frankrike skyhögt inför mästerskapet – de har en välbalanserad trupp, framförallt en fantastisk offensiven och därtill en stark tränare i Didier Deschamps. Världsklasspelare som Antoine Griezmann, Dimitri Payet och Paul Pogba kommer lämna starka avtryck.

Allt som allt är Frankrike mer än välförtjänta favoriter.

Topp fyra-plats fixas

Gruppen som värdnationen hamnat i får ses som relativt enkel. Albanien, Schweiz och nämnda Rumänien står för motståndet – två lättviktare medan Schweiz är de enda som bör kunna utmana om förstaplatsen.

Men även Schweiz ska vara minst en klass sämre. De har ett par stjärnor, men varken i samma kvalitet eller kvantitet. I kvalet förlorade de exempelvis båda fajterna mot England, vilket var det enda riktiga klassmotståndet.

Räknar kallt med att förstaplatsen plockas, sannolikt utan en enda tappad pinne. Därefter väntar trean från någon av följande grupper:

Grupp C: Tyskland, Nordirland, Polen, Ukraina
Grupp D: Spanien, Turkiet, Tjeckien, Kroatien.
Grupp E: Belgien, Italien, Irland, Sverige

Starka namn i dessa, men det är max två i vardera som på allvar ska kunna utmana Frankrike – alltså inte de sannolika treorna.

Därefter väntar kvartsfinal och oavsett vilket motstånd som står på andra sidan ska Frankrike vara favoriter. Alltså endast en fajt där de kan vara lite i fara, med betoning på lite.

Klappat och klart – minst en fjärdeplats är löst. Frankrike landa i topp fyra betalar 1,73 x insatsen hos Bet365 och det är spelvärt.

Speltips:

Speltips: Frankrike topp fyra i EM 2016
Odds: 1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 10:e juni