Långtidsspel, EM 2016: Löser Zlatan minst tre mål?

Spelbloggare Publicerat: 4 June 2016

Mindre än två veckor återstår innan EM-premiärerna spelas. Vi har checkat av oddsen inför mästerskapet och investerar i ett långtidsspel till 1,70 x insatsen.

Och det är fokus – Sverige.

Undertecknad har inte speciellt tro på Erik Hamréns mannar i detta mästerskap. Det är ett, på sin höjd, mediokert lag med en slutkörd tränare vid rodret. När nivån på motståndet skruvas upp, då brukar man få erkänna färg.

Förvisso starkt att slå ut Danmark i playoffet, men i kvalgruppen var såväl Ryssland som Österrike bättre. Tycker också att oförtjänt många poäng plockades.

Dessutom måste trupputtagningen från Hamrén också kritiseras; framförallt i och med att Oscar Wendt – som pekats ut som en av de bästa spelarna i Bundesliga under spelåret – lämnades utanför truppen. Backlinjen känns tunn, mittfältet mediokert och Zlatan Ibrahimovic brukar ha problem att leverera på sin bästa nivå i landslaget.

Nej-alternativet starkt

Har fallit för ett spelobjekt på just denne – Zlatan Ibrahimovic.

Nordicbet dukar ut marknaden – huruvida Zlatan gör tre mål eller fler i mästerskapet. Ja-alternativet betalar 2,05 och nej-ditot 1,70 x insatsen.

Vi faller för nej-alternativet. Det handlar till stor del om hela truppens kvalité och status – de ska inte kunna utmana i de här sammanhangen.

Nu är det tufft motstånd man ställs mot i gruppspelet också: Belgien, Italien och Irland. De två förstnämnda håller en helt annan standard – var dessutom försvarsstarka i kvalet – medan tredjeplatsen, med största sannolikhet, kommer stå mellan Sverige och Irland.

Irlands kollektiva styrka imponerar rejält och de är extremt försvarsstarka.

Har svårt att se Sverige stå för fler än tre baljor i gruppspelet, eller ens bli bättre än trea. I slutspelet, om en tredjeplats löses, bör man inte ha någon vidare chans mot en gruppetta. Med andra ord – det lär ta slut efter tre eller fyra fajter.

Blev en hel del mål från Zlatan i kvalet, men nu höjs nivån på motståndet och att han står för max två baljor spelas alltså till 1,70 x insatsen. Exempelvis sätter Unibet hans mållina på två eller fler, vilket jag ser som klart mer rättvisande.

Speltips:

Speltips: Zlatan Ibrahimovic att göra minst tre mål i EM – nej
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (Unik: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp: 10 juni