15 oktober 2017 AIK Jönköping Södra

Speltips, AIK – Bala Town 30/6: Europa League-äventyret startar!

AIK:s Europa League-äventyr startar under torsdagen när walesiska Bala Town besöker Tele2 Arena, där solnaiterna gästspelar just nu. Ringrostiga ben, javisst, men visst ska klasskillnaden ändå synas?

Det var med positiva vindar runtom klubben som AIK klev in till sommaruppehållet. Efter en tveksam start på spelåret, fick de upp farten rejält och de sex avslutande allsvenska fajterna landade i fyra vinster och två oavgjorda. Nu är de placerade på fjärdeplatsen och hoppet om titeln har väckts till liv.

Motståndet står alltså ett anonymt Bala Town, från Wales, för. En fin andraplats blev det i den inhemska serien som avslutades för två och en halv månad sedan, men annars har det blivit få större framgångar i klubbens historia. För att sätta det i relation – för att få svart på vitt vilket blåbär AIK möter; hemmaarenan tar in så lite som 3 000 invånare.

För AIK saknas Haukur Haukarsson, som spelar för storsuccén Island i det stundande europeiska mästerskapet.

AIK klasserna bättre

Utan att veta alltför mycket om Bala Town, känns valet av spelobjekt som relativt enkelt. Det här blir väl en kross av solnaiterna, fastän de spelar på Tele2 Arena?

Det ska väl bara råda klasskillnad, eller hur?

Trots allt är det nära på amatörer de ställs mot, AIK. Dessutom föll de, Bala Town, stenhårt i genrepet inför bataljen; med 0-3 mot Crusaders från Nordirland. En rejäl käftsmäll, som visar på vilken kvalitet som finns i truppen. 2013 och 2015, när Bala Town spelade Europa League, trillade de ur kvalet mot en estländsk och en luxemburgsk klubb.

AIK är stabila bakåt; lever mycket på det starka försvarsspelet och kommer ha det allra mesta av bollinnehavet här. Blir svårt för motståndarna att vaska fram de klara målchanserna.

Finns risk för den del ringrostiga spelare, hos båda parter, och vi väljer därför hellre spelet att AIK ska vinna och hålla nollan före minushandikappet på 2,0 (asian handicap).

AIK att vinna och hålla nollan spelas alltså till 1,85 x insatsen hos Ladbrokes.

Speltips:

Speltips: AIK vinner och håller nollan
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: 18:30, torsdag 30/6
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 83%
X: 13%
2: 5%
Över 2,5 mål: 69%
Under 2,5 mål: 37%