EttKryssTvå 9 juli 2016

Speltips, AIK – Djurgården 16/5: Vi väljer sida i Stockholmsderbyt

Stockholmsderbyt mellan ärkerivalerna AIK och Djurgården öppnar den nya veckan. Gästerna brukar ha det svårt i derbyn och vi slussar in polletterna åt andra hållet.

Sveriges bästa bonusguide: Här hittar ni de bästa oddsbonusarna just nu, mängder av helt unika bonusar!

2011 var senast Blåränderna från Stockholm lyckades vinna ett fotbollsderby – ett makalöst uselt facit; ännu värre med tanke på att Hammarby är på sitt andra raka år i Allsvenskan. Kan de bryta mardrömssviten här?

Gemensamt har båda klubbarna att 12 pinnar spelats in på åtta matcher. AIK med resultatraden 3-3-2 och DIF med 4-0-4. Kritiken har varit stor mot båda, men såklart större mot solnaiterna som får betraktas som den snäppet bättre parten och är tippade att utmana i toppen.

Faktum är att folk inom och runtom AIK varit så missnöjda att tränaren Andreas Alm sparkades inför den här matchen och att ex-tränaren Rikard Norling fått ta över – något som uppmuntrats på flera håll, men också kritiserats. Alm var ändå en oerhört populär person i AIK-kretsarna, och behandlingen av honom har ifrågasatts.

Uppladdningen inför matchen har med andra ord varit rörig för AIK. Vanligtvis brukar lag kunna få en nytändning av tränarbyten – blir det så nu? Tveksamt. Alltihop har skötts så oprofessionellt att det är löjligt.

AIK favoriter – trots strulet

Kan Djurgården dra fördel av allt det som hänt i AIK; att fokuset nu inte sätts på deras mardrömsstatistik i derbyna? Möjligt, men så att det räcker till tre pinnar – det har undertecknad svårt att se.

När nivån pressats upp, då har DIF haft det oerhört svårt att prestera. Avsaknaden av de kreativa yttrarna i Kerim Mrabti och Haris Radetinac har varit stor – de två spelare som kan dra sin motståndare och hitta på det oväntade. Två av Allsvenskans bästa spelare. Nu är den sistnämnda tillbaka i truppen, men han har inte spelat på månader, snart ett år, och kommer inleda på bänken.

Dessutom ser det ut som att Kevin Walker missar matchen. Alexander Faltsetas är osäker. Vid värsta möjliga scenario missar alltså hela det ordinarie mittfältet matchen.

Jos Hooiveld saknas för AIK. Rätt stort avbräck fastän han inte nått upp i normal nivå.

På Friends Arena är AIK vanligtvis solida – och nu senast, borta mot Häcken, kammades tre pinnar hem efter 3-2. Stort kliv framåt.

Oavsett om det varit rörigt i AIK, är det omöjligt att frånse att de ska inneha favoritskapet – det ska råda viss klasskillnad, de har hemmaplan och en ny, omtyckt tränare i Rikard Norling. DIF löser max oavgjort här.

AIK -0,25 mål (asian handicap) – halv förlust vid oavgjort – spelas till 2,02x hos Bet365. Skulle inte bli förvånad om oddset dippar lite fram till avspark.

Speltips:

Speltips: AIK -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 16/5
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 42%
X: 29%
2: 31%
Över 2,5 mål: 54%
Under 2,5 mål: 50%