Hammarby AIK 24 juli 2016

Speltips, AIK – Elfsborg 25/4: Fläsket ska dubblas

Två stora, allsvenska besvikelser i AIK och Elfsborg möter varandra på Friends Arena, varifrån ett handikappspel synas till strax under dubbelt betalt.

Tippade titelaspiranter – utan tvekan material för topp fyra. Det är vad som ska kunna krävas av såväl AIK som Elfsborg, men hittills har det mesta slagit åt fel håll.

Solnaiterna har spelat in fem pinnar på fyra matcher och är med det placerade tia medan boråsarnas facit är ännu värre – endast tre pinnar och står som tredjejumbo. När – om – ska det vända? Gäller att inte hamna på efterkälken direkt när serien är så tät i kvalité. Det handlar trots allt om fjolårstrean mot -fyran.

På skadefronten – AIK saknar Denni Avdic samt Dickson Etuhu, som båda ska vara framstående men inte kommit upp i nivå. Gästerna har Per Frick och Jon Jönsson out. Ingenting nytt på tapeterna, så det får ses som positiva besked.

Vunnit fyra raka inbördes möten

Gillar AIK:s chanser till att plocka tre pinnar och således ta ett stort kliv uppåt i tabellen här.

Finns flera orsaker – jag höjer två som grundläggande. Först och främst har AIK, i min bok, varit bättre – förknippa inte med: bra – och det har vunnits en del positiva tendenser. Prestationen i 1-4-förlusten mot IFK Norrköping var förstås inte bra, men då mötte man ett motstånd som visade absolut toppklass.

Sedan handlar det givetvis om underlaget. Elfsborg är urusla på naturgräs; brukar falla hårt och plockar sällan poäng medan skörden är fantastisk på plast. Det har varit det stora problemet; varför man inte kunnat utmana om titeln på allvar de senaste åren.

Dessutom har AIK vunnit fyra raka identiska möten, varav en av dessa var en vänskapsmatch.

AIK -0,25 mål (asian handicap) betalar 1,95x och det är mer än acceptabelt.

Speltips:

Speltips: AIK -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 25/4
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 44%
X: 27%
2: 29%
Över 2,5 mål: 55%
Under 2,5 mål: 48%