Speltips, AIK – Europa FC 14/7: Ytterligare en slagpåse i EL-kvalet

Spelbloggare Publicerat: 13 July 2016

AIK är vidare i Europa League-kvalet och nu i den andra kvalrundan väntar Europa FC från Gibraltar. Det inledande av två möten spelas på Friends Arena – och vi studsar in på ett spel till 1,83 x insatsen.

Mer tacksamt motstånd kunde väl inte önskas för AIK? Men en lärdom vi kan dra från Europakvalet – en till synes säker fajt på förhand, behöver inte vara så säker. En kombination av svåra bortamatcher, usla planer och liknande med underskattning bäddar för en och annan storskräll.

Men att AIK ska falla här? Nja. Oddssättarna värderar deras chans att avancera vidare till närmare 90% – och vi undrar om den inte borde vara större. Det är trots allt amatörer som möter proffs – spelare med jobb vid sidan av mot välavlönade spelare med siktet på de stora europeiska kontrakten.

I den första rundan värjde AIK undan walesiska Bala Town med 4-0 över två möten. Europa FC, då? De skrällde till det mot armeniska Pyunik – vann hemmamötet med 2-0 och förlorade sedermera med ”bara” 1-2 borta. Klappat och klart – succé och vidare.

Dubbla spelobjekt synas

Nu ska det dock extremt mycket till för att Europa FC ska kunna skaka till AIK. Klasskillnaden lär synas från avspark till slutsignal; total dominans från AIK, mot en försvarsbuss och sannolikt skjuter solnaiternas vinstsiffror i höjden.

Och när motståndarna väl ställer om, bör AIK ha bra koll på grejerna. Defensiven är stark, till och med i allsvenska mått mätt, och mot Bala Town – som får anses vara klart bättre än Europa FC – släpptes inte ett enda mål in på de 180 spelade minuterna.

Gästerna har spelat EL-kval två år innan denna säsongsupplaga också – då föll de med 0-4 mot Vaduz, från Lichtenstein, samt 0-9 mot slovakiska Slovan Bratislava. Fyra matcher utan mål och flera insläppta.

Vi känner oss så pass bekväma med att AIK löser det här utan problem att vi investerar i två spelobjekt.

Halvtid/fulltid: 1/1 spelas till 1,55 x insatsen hos Betway (1 500 kr bonus) samt BLGM – nej till 1,83x hos Betsafe (1 500 kr bonus).

Speltips:

Speltips: Halvtid/fulltid: 1/1
Båda lagen gör INTE mål
Odds: 1,55
1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (Unik: 1 500 kr bonus)
Betsafe (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 14/7
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: